Europa Cup Zaal komt naar Nederland: hdm volgend jaar organisator

De strijd om de Europa Cup Zaal komt volgend jaar naar Nederland. De EHF heeft hdm aangewezen om het toernooi te organiseren. De Europa Cup wordt tussen 14 en 16 februari 2020 in Den Haag gespeeld. Afgelopen seizoen werd het toernooi georganiseerd in het Duitse Hamburg.

Dit seizoen werd de Europa Cup Zaal een prooi voor Laren. Hdm won dit seizoen de landstitel in de zaal en vertegenwoordigt Nederland daarom aankomend jaar. Onder leiding van Ivar Knotschke – de nieuwe hoofdcoach van volgend seizoen – kan hdm volgend jaar het derde Nederlandse team in de historie worden die met de Europese zaaltitel aan de haal gaat.

Hdm is door de EHF ingedeeld in poule A, samen met Club de Campo Villa de Madrid uit Spanje, MSC Sumchanka uit Oekraïne en het Engelse East Grinstead. In poule B wordt de strijd gestreden tussen Dinamo Elaktrostal uit Rusland, HC Dusseldorfer uit Duitsland, HC Minsk uit Wit-Rusland en het uit Oostenrijk komende SV Arminen.

Enorme boost

Dat de dames van hdm het volgend seizoen in eigen huis aan de Europa Cup mogen deelnemen, heeft tot veel positieve berichten binnen de Haagse club geleid, zegt Knotschke. ‘De mensen binnen de club hebben samen met de gemeente hard hun best gedaan om het te mogen organiseren. Dat het gelukt is, is hartstikke tof. Nu kunnen vrienden, familie en supporters van de club een stuk gemakkelijker kijken. Hoe gaaf is het om in je eigen stad om de Europese titel te spelen.’

Vanaf volgend seizoen is Ivar Knotschke ook de hoofdcoach op het veld. Dit seizoen had hij de dames in de zaal al onder zij hoede. Foto: Orange Pictures / Andre de Heus

Knotschke denkt dat het organiseren van de Europa Cup Zaal goed is voor het Nederlandse zaalhockey. ‘Het zaalhockey leeft erg binnen hdm en het is mooi dat we dat op deze manier kunnen uitstralen naar heel Nederland. Het zaalhockey begint steeds meer te leven in Nederland en dit geeft het een enorme boost.’

Het eerste hoofdstuk van het zaalsprookje van hdm is al geschreven toen het de landstitel pakte. Hoofdstuk twee komt er in februari volgend jaar aan en hoofdstuk drie volgt volgens Knotschke hopelijk met de Europa Cup in handen. ‘Laren heeft dit jaar een mooi visitekaartje voor Nederland afgegeven. We hopen dat te evenaren.’ Mocht het hdm niet lukken om de Europa Cup in de lucht te tillen, dan heeft de club volgens hem een ander doel: zorgen dat ze de beste organisator in de historie zijn geweest.

Europa Cup Heren

Bij de heren is het SCHC dat het aankomende zaalseizoen gaat spelen voor de Europa Cup. Het elftal van zaalgoeroe Marieke Dijkstra reist af naar Turkije waar de Europese competitie gespeeld gaat worden in Alanya. Net als de dames zullen ook de heren in het weekend van 14 tot 16 februari 2020 spelen. Het team uit Bilthoven is ingedeeld bij Hockey Klub Zelina uit Kroatië, Three Rock Rover uit Ierland en net als de dames bij East Grinstead uit Engeland.


4 Reacties

 1. conegut

  Wat goed. Maar is de hdm hal wel groot genoeg ?

  1. pimhdm

   Het zal denk ik in topsportcentrum Rotterdam gehouden worden.

 2. marijkebijen

  Wordt gespeeld in de nieuwe sportcampus in het Zuiderpark

 3. goud

  Mooi nieuws!


Wat vind jij? Praat mee...