Round-up EuropaCup Zaal: Kampong uitgeschakeld

De dames van Kampong zijn er door de 5-2 nederlaag tegen HC Minsk niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van de EuroHockey Indoor Club Champions Cup. De 2e plaats in de poule is onbereikbaar geworden, ondanks een mogelijke overwinning zaterdag op Slavia Praag.

Het begon voor Kampong nog goed. Het kwam op voorsprong door een strafcorner hard raak te schieten. Dat betekende het 1e doelpunt voor de Kampong-dames op dit toernooi. Een paar minuten later deed de Wit-Russische ploeg hetzelfde. In de toeter van de rust kreeg de thuisspelende ploeg uit de rebound van nog een dot van een kans, maar tot opluchting van Kampong verdween de bal naast het doel van keepster Heerbaart (Foto: treurt na de wedstrijd).

In de 2e helft kwamen de Wit-Russinnen op voorsprong via een goed uitgespeelde strafcornervariant. En ook een volgende corner was raak. Toen Marijn Veen scoorde gloorde er weer hoop in de Utrechtse harten. Met een 6e veldspeler in plaats van de keeper zette Kampong alles op alles. Minsk profiteerde echter optimaal van een onderschepping en velde het oordeel over de Utrechtse dames. In de laatste minuut dompelde Minsk de Nederlands kampioen helemaal in rouw.

13′ Renee van Laarhoven 1-0 (sc)
18′ Yulia Mikheichyk 1-1 (sc)
27′ Krestsina Papkova 1-2 (sc)
31′ Yulia Mikheichyk 1-3 (sc)
35′ Marijn Veen 2-3
38′ Krestsina Papkova 2-4
40′ Nastassia Syrayeshka 2-5

Stand poule A

1. Düsseldorfer HC 2-10*
2. Slavia Praag 2-6
3. HC Minsk 2-6
4. SV Kampong 2-0

*Het puntensysteem werkt in de EuropaCup anders dan in de Hoofdklasse. Een overwinning levert 5 punten op, een gelijkspel 2 en een nederlaag met minder dan 3 doelpunten verschil levert 1 punt op.

Düsseldorf – Kampong 6-0

De dames van Kampong hebben hun eerste wedstrijd op de EuroHockey Indoor Club Champions Cup in Minsk verloren. Düsseldorfer HC was met 6-0 te sterk voor de ploeg die zich 2 weken geleden tot landskampioen kroonde. Het team van coach Richard de Snaijer was vol ambitie naar Minsk afgereisd, maar wist dat het in ‘de poule des doods’ niet makkelijk zou worden.

Die voorspelling van De Snaijer werd bewaarheid. Halverwege keek de tweevoudig landskampioen tegen een 2-0 achterstand aan tegen de sterke Duitse vrouwen. In de 2e helft werd de score zelfs uitgebouwd tot 6-0. Kampong kreeg wel enkele mogelijkheden, bijvoorbeeld uit de strafcorner. Maar de ene keer kwam de Duitse doelvrouw sterk uit haar goal, een andere keer mislukte het aangeven.

Kampong zal de 2e wedstrijd – om 17.30 u Nederlandse tijd tegen HC Minsk – moeten winnen om plaatsing voor de halve finale in eigen hand te houden. De wedstrijd is te zien via de livestream hieronder.

7′ Sabine Markert 1-0 (sc)
20′ Tessa Schubert 2-0
23′ Elisa Gräve 3-0
27′ Carolin Wolf 4-0
35′ Selin Oruz 5-0 (sc)
36′ Greta Gerke 6-0

Overige uitslagen Poule A

Slavia Praag – HC Minsk 4-2
Slavia Praag – Düsseldorfer HC 2-3

Livestream

Via het Youtube-kanaal van de FIH zijn alle wedstrijden live te volgen.

Programma vrijdag

11:30 SK Slavia Prague – HC Minsk Upcoming (Poule A)
14:00 Gintra Strekte Uni HC – SV Arminen Upcoming (Poule B)
15:10 MSC Sumchanka – Club Campo de Madrid Upcoming (Poule B)
16:20 SK Slavia Prague – Düsseldorfer HC Upcoming (Poule A)
17:30 SV Kampong – HC Minsk (Poule A)

De genoemde tijdstippen betreffen Nederlandse tijd. In Minsk is het 2 uur later. Zondag is de laatste dag van het toernooi.

Bekijk alle informatie op de website van de EHF.