EuropaCup Zaal Dag 3: Kampong handhaaft zich op hoogste niveau

Kampong mag (als huidig landskampioen) ook volgend jaar weer deelnemen aan de EuroHockey Indoor Club Champions Cup. Door de 5-0 overwinning op Gintra Strekte Uni HC uit Litouwen, stelde de ploeg van Richard de Snaijer het Nederlandse ticket voor een plekje op het hoogste Europese niveau zeker.

Waar Kampong dit toernooi moeite had om te scoren in de 1e helft, lukte dat in deze beslissende wedstrijd wel. Na 7 minuten spelen schoot Claudia Veenendaal hard en hoog raak uit de strafcorner. Marijn Veen verdubbelde de score door alert te reageren op een rebound. De Litouwse dames mochten op slag van rust een keer aanleggen voor de strafcorner, maar de combinatie verdween naast het doel van Alexandra Heerbaart.

In de 2e helft consolideerde de Utrechtse dames de 2-0 voorsprong. Gintra Strekte Uni HC kwam er slechts af en toe gevaarlijk uit, maar Heerbaart gaf de Litouwse hockeysters geen kans. In de laatste 5 minuten tilden de dames van Kampong de score naar aanzienlijke hoogte. Paula de Jong, Lisette Korink (strafbal) en Elsie Nix waren de doelpuntenmaaksters.

Door de overwinning is Kampong niet meer te achterhalen door Gintra Strekte Uni HC en MSC Sumchanka. Die ploegen acteren daardoor volgend jaar een niveau lager.

7′ Claudia Veenendaal 1-0 (sc)
16′ Marijn Veen 2-0
36′ Paula de Jong 3-0
39′ Lisette Korink 4-0 (sb)
39′ Elsie Nix 5-0

Eindstand Poule C

1. HC Minsk 3-12
2. SV Kampong 3-10
3. Gintra Strekte Uni HC 3-5
4. MSC Sumchanka 3-3

Brons Slavia Praag

Slavia Praag verovert de bronzen medaille door in de ‘kleine finale’ SV Arminen met 2-0 te verslaan.

Goud voor Düsseldorfer HC

De EuroHockey Indoor Club Champions Cup is zondag gewonnen door de dames van Düsseldorfer HC. In de finale in Minsk wonnen de Duitsers van het Spaanse Club Campo de Madrid met 2-0. De goals kwamen van de sticks van Greta Gerke en Lisa-Marie Schütze.

Overige uitslagen

SV Kampong 5 – 0 Gintra Strekte Uni HC (Poule C)
HC Minsk 2 – 2 MSC Sumchanka Upcoming (Poule C)
SV Arminen 0 – 2 SK Slavia Prague Upcoming (3e/4e plaats)
Düsseldorfer HC 2 – 0 Club Campo de Madrid (Finale)

Nederlands tintje in Finale

De Nederlandse scheidsrechter Alwiene Sterk fluit om 12.30 u de finale tussen Düsseldorfer HC – Club Campo de Madrid. Hieronder volg je live de 3e en laatste dag van de EuroHockey Indoor Club Champions Cup.