Gezocht: bedenk jij het gebaar voor in het blok spelen?

Een bal in het blok spelen. Een overtreding in de zaal die iedereen wel kent. Zo vlak voor de start van het indoorhockey hebben wij jullie hulp nodig. Want voor een bal in het blok spelen, is nog geen handsignaal. Daarom heeft bondsscheidsrechter Coen van Bunge een vraag voor heel hockeyend Nederland. 

Want hoe zou jij een bal in het blok aangeven? Stuur jouw idee in en wie weet wordt jouw handgebaar wel uitgekozen en verschijnt ‘ie op alle zalen in Nederland. Stuur jouw inzending (video of foto) zo snel mogelijk onze kant op!


9 Reacties

  1. Ton@09

    linkerarm horizontaal voor de de borst

  2. rene-tonnonhotmail-com

    Volgens mij kijken die jongens niet vragend omdat er geen gebaar is, maar omdat het uberhaupt niet in het blok spelen is. Die stick ligt echt nog niet op het moment dat de bal gespeeld wordt. Of mis ik iets?

  3. Mark Bouwman

    Als scheidrechter met je vuist in de andere hand slaan

  4. robdux

    Wat een bizarre regel met dat opsluiten. Welke snurker heeft dat bedacht? Dat gaat nog wat worden met bepaalde club scheidsrechters.

  5. veerleahlers@hotmail.com

    Linkerarm horizontaal voor de borst en dan met je rechterarm er tegenaan

  6. woutervonk

    Linkeronderarm haaks t.o.v. de linkerbovenarm naar voren houden en met de rechterhand het midden van de linkeronderarm aanwijzen. Zo kun je het gebaar inzetten terwijl je fluit. Voor wie de fluit in de linkerhand gebruikt, kan het gebaar in spiegelbeeld worden gemaakt.

  7. niek-hendriks

    Afschaffen dat hele blokverhaal. Het zaalhockey wordt hierdoor de nek omgedraaid. Als jouw timing goed is gebeurd er niets met je handen. Handschoenen ook verbieden.

  8. bartherklots

    Linkerarm in 90* vooruit en dan met rechtervuist tegen linker onderarm

  9. rob-tettero

    beide vuisten tegen elkaar.


Wat vind jij? Praat mee...