hdm verliest finale van Düsseldorfer HC

Hdm is er niet in geslaagd de Europese zaaltitel te veroveren. In de finale van het EK voor clubteams verloor de thuisploeg zondag in Sportcampus Zuiderpark met 4-2 van Düsseldorfer HC. Het is voor de Duitse ploeg de tweede eindzege in het belangrijkste Europese clubtoernooi. Eerder zegevierde Düsseldorfer HC in 2016.

In het prima gevulde Sportcampus Zuiderpark, waar zelfs de tweede ring werd opengesteld voor de toeschouwers, klonk vanaf het beginsignaal massaal: ‘Kom op hdm, kom op hdm’. Het publiek zag niet de start die hun Haagse ploeg graag had gewild. Düsseldorfer HC kreeg namelijk in de eerste minuten meteen een strafcorner, die meteen werd gevolgd door een tweede. Sabine Markert nam de bal aan, maakte een schaarbeweging en schoof de bal buiten bereikt van keepster Julia Remmerswaal in de bovenhoek.

In de cirkel

Na de achterstand drong hdm aan en de ploeg kon een aantal keer over rechts de Duitse cirkel. Fay van der Elst haalde uit de situatie de eerste strafcorner. Nina van der Marel kreeg de bal in twee instanties niet langs de Duitse keepster, waarna de verdediging de bal kon wegwerken.

Pien van der Heide schreeuwt het uit na de treffer van Pien van Nes in de finale van de Europa Cup Zaal in Den Haag tegen Düsseldorfer HC. Foto: Willem Vernes

Van der Elst stond ook aan basis van een goede mogelijkheid van Margot van Hecking Colenbrander. Vanuit achteruit verzond Van der Elst haar pass via de balk naar de gevaarlijke aanvalster van hdm, die de bal voorlangs de Duitse doel schoof.

Gelijkmaker hdm

Het tweede kwart was nog maar niet begonnen of het talrijke publiek kon juichen voor de thuisploeg. De tweede strafcorner leek verloren te gaan, maar de Haagse formatie behield balbezit. Uiteindelijk zette Tessa Clasenar haar stick tegen de bal: 1-1.

De ploegen hielden elkaar tot aan de rust goed in bedwang. Na de pauze leverde goed doorzetten van Mascha Sterk een strafcorner op, die door Pien van Nes werd verzilverd. Düsseldorfer HC zette aan en kwam ook twee keer gevaarlijk voor het doel van hdm, maar Remmerswaal redde adequaat, een keer zelfs met de helm.

Sabine Merkert van Düsseldorfer HC was met twee doelpunten de grote plaaggeest van hdm in de finale van de Europa Cup Zaal in Den Haag. Foto: Willem Vernes

Bijna de 3-1

Er kwam ruimte voor hdm in de tegenaanval en dat leverde bijna de 3-1 op. Van Hecking Colenbrander kreeg al duikend haar stick net niet goed tegen de pass van Van Nes. De bal rolde over de achterlijn. Toch kwam Düsseldorfer HC op de valreep van het derde kwart op gelijke hoogte. Luisa Steindor schoof de bal in de hoek: 2-2.

In het laatste kwart kwam Düsseldorfer HC toch weer op voorsprong. Terwijl Tessa Clasener met groen aan de kant zat, kreeg de Duitse ploeg een strafcorner. Opnieuw vond Markert een gaatje in de cornerdefensie van hdm.

Düsseldorfer HC beslist finale

Met nog zeven minuten op de klok ging hdm op jacht naar de gelijkmaker. Coach Ivar Knötschke haalde Remmerswaal naar de kant voor een extra veldspeelster. Deze keuze werd door Düsseldorfer HC afgestraft. Sara Strauss tilde de stand naar 4-2. Remmerswaal bleef aan de kant. Daar zag ze dat haar ploeggenoten er niet meer in slaagden de finale te kantelen.

hdm – Düsseldorfer HC 2-4

1 Sabine Markert 0-1 (sc)
12 Tessa Clasener 1-1 (sc)
22 Pien van Nes 2-1 (sc)
30 Luisa Steindor 2-2
33 Sabine Markert 2-3 (sc)
38 Sara Strauss 2-4

Bekijk de hoogtepunten van het duel tussen hdm en Düsseldorfer HC


12 Reacties

 1. robvisser

  What else is new? Het overkomt NL sporters en ploegen net wat te vaak.

  1. fan

   Knappe inhoudelijke reactie weer van iemand die op alles reageert (relevant of niet relevant) en zelf niets presteert op sportniveau.

 2. MIck

  Dat is toch het hele idee van een forum? Dat Je kan reageren op Berichten, Buiten dat is het een prima reactie waarin weinig geks gezegd word. En je Hoeft niet op hoog niveau gesport te hebben om dingen te constateren.

  1. SanderE

   Eens. Maar aan de reactie van Rob is ook weinig nieuws toch? Altijd hetzelfde..

 3. PeterMontijn

  Idd nogal vermoeiend. Met als hoogtepunt zijn briljante tip aan Caldas om de achterhoede van het NL mannenteam te vervangen door de volledige achterhoede van Kampong 😂

  1. pacoh

   Inderdaad briljant idee

 4. robvisser

  @PeterMontijn Dat was ik trouwens niet. Als je ook berichten van anderen toeschrijft aan mij, dan snap ik wel dat de hoeveelheid vermoeiend wordt. Verder eens met wat MIck hierboven schreef. Mensen die zelf nooit meedoen aan dit forum snappen er de bedoeling vaak niet van.

 5. mennoboermans

  Dames 1 HDM super mooi! 2de van Europa, trots! En ook hulde aan alle vrijwilligers van HDM!

 6. p-van-nes

  Drie dagen in het Zuiderpark pure reclame voor het zaalhockey in Nederland. Den Haag heeft de Sportcampus mooi op de kaart gezet. Volle tribunes, mooie wedstrijden en de dames van HDM hebben een puike prestatie geleverd ! Dat smaakt naar meer. Op weg naar een EK of WK zaalhockey voor landen teams ? Den Haag is er klaar voor !

 7. Hammie

  Mooie prestatie en jammer dat t geen goud is maar de dames hebben NL en HDM in het zaalhockey zeer goed vertegenwoordigd! Hulde!


Wat vind jij? Praat mee...