hdm verspeelt onnodig de zege tegen Sumchanka

Hdm is het Europees kampioenschap voor clubteams niet goed gestart. In Den Haag kwam de ploeg van Ivar Knötschke vrijdagmiddag niet verder dan 2-2 tegen MSC Sumchanka uit Oekraïne.

Lekker sfeertje

Geheel zoals verwacht stroomde Sportcomplex Zuiderpark vol toen de speelsters van hdm in de gigantische hal verschenen. Veel familieleden, vrienden en zelfs de klas van hdm-coach Knötschke kwamen vrijdagmiddag op dit unieke evenement in Den Haag af.

Hdm-coach Ivar Knötschke werd vrijdagmiddag gesteund door zijn klas. Foto: Willem Vernes

Gesteund door het publiek zocht hdm vanaf minuut één het doel van Sumchanka op. Dat leverde wat speldenprikjes op, maar echt gevaarlijk in de openingsfase was de blauw-witte formatie uit Den Haag niet.

Openingsgoal Sumchanka

De bezoekers uit Oekraïne kregen de eerste strafcorner van de wedstrijd en daar viel ook meteen de eerste goal uit. Een strakke strafcornervariant van Yuliia Shevchenko was keepster Julia Remmerswaal na zevenminuten spelen te machtig. De supporters op de tribune werden daar allesbehalve stil van. De Haagse fans gingen – gehuld met spandoeken – nog meer achter de ploeg staan.

De achterstand van hdm was tegen de verhouding in, want de ploeg van Knötschke begon beter aan de clash. De Haagse dames poetsten die achterstand dan ook binnen een minuut knap weg. De eerste twee strafcorners gingen nog mis, maar de variant van Margot van Hecking Colenbrander vloog er wel in: 1-1.

Kansen, kansen, kansen

Het tweede kwart brandde pas los in de slotfase. Na een aantal rommelige – maar vooral spannende – minuten mocht Pien van Nes tot tweemaal toe aanleggen voor een strafcorner. Haar eerste poging ging langs de keeper rakelings naast de Oekraïnse goal, de tweede push stuitte op keepster Alina Fadieieva. Diezelfde Fadieieva lette goed op bij een snelle uitbraak van hdm, waarbij Van Hecking Colenbrander oog-in-oog met de Oekraïnse goalie faalde.

Margot van Hecking Colenbrander scoorde beide doelpunten voor hdm. Foto: Willem Vernes

Het spelbeeld veranderde niet na de rust. Op aangeven van aanvoerster Mascha Sterk pushte Van Hecking Colenbrander op de buitenkant van de paal. Fay van der Elst tipte van dichtbij op de legguards van keepster Fadieieva. De Oekraïners stelden daar weinig tegenover. Het wachten was dan ook op die bevrijdende Haagse treffer.

Vreemde tegentreffer

Die kwam twaalf minuten voor tijd. Op identieke wijze, uit een strafcornervariant over rechts, versloeg Van Hecking Colenbrander de Oekraïnse doelvrouw voor de tweede keer van de middag. Lang kon de ploeg van Knötschke niet genieten van die voorsprong, want binnen dertig seconden lag de bal er alweer aan de overkant in.

Hdm-keepster Remmerswaal verkeek zich gigantisch op de strafcornerpush van Shevchenko en liet de bal – naar wat het leek – doelbewust door haar benen gaan. De push van Shevchenko was echter binnen de lijnen en telde gewoon: 2-2.

Hdm-keepster Julia Remmerswaal verslikte zich bij de 2-2 van Yuliia Shevchenko. Foto: Willem Vernes

En dus moest hdm in het laatste kwart weer vol aan de bak. De Hagenaren lieten zich niet van de wijs brengen en zochten wederom veelvuldig het Oekraïnse doel op. Dat leverde opnieuw een karrenvracht aan kansen en strafcorners op, waarvan de gevaarlijkste via de stick van Van Nes kwam. De specialiste pushte de bal hard naast en later ook over. Uit de tegenstoot voorkwam hdm-keepster Van Remmerswaal de hattrick van Shevchenko.

Ondanks een strafcorner voor hdm in de laatste seconden van de wedstrijd bleef het daarbij. Dat werd gevierd door de bezoekers uit Oekraïne, die daarmee goed wegkwamen.

Bekijk de hoogtepunten van het duel tussen hdm en MSC Sumchanka


1 Reactie

  1. fan

    Vreemde omschrijving van de verslaggever van het 2e tegendoelpunt hdm. De strafcornernemer raakte de bal verkeerd. Daardoor stond Remmerswaal op het verkeerde been en ging de bal er ‘lullig’ in. Mag ze zich aanrekenen maar om nu te schrijven dat ze de bal bewust liet lopen is wat overdreven. Dat ze verder fantastisch keept mag ook best vermeld worden.


Wat vind jij? Praat mee...