HK Dames Zaal: Hurley nipt beter dan verjongd Den Bosch

In de Jan Massinkhal in Nijmegen staat zaterdag de vierde speeldag van de Hoofdklasse Dames Zaal op het programma. Beide poules komen in actie. Vanwege het EK voor B-landen hebben de mannen een weekje vrij.

Poule A

De spanning om de tickets voor de play-offs is groot in poule A. Nog vier ploegen kunnen aanspraak maken op deelname aan het NK Zaal begin februari. Laren heeft in ieder geval een goede slag geslagen. De ploeg uit ’t Gooi won het eerste duel met 4-3 van landskampioen Amsterdam. Beide ploegen maakten er een enerverende wedstrijd van, waarbij Amsterdam tweemaal op voorsprong kwam maar uiteindelijk toch verloor door twee treffers in de slotfase. Laren won het tweede duel met 5-2 van HGC.
Ook Kampong zegevierde twee keer. De ploeg van coach Santi Freixa versloeg in de eerste wedstrijd hdm met 3-2 en klopte in het tweede duel HGC met dezelfde cijfers.
Laren gaat aan kop in poule A en heeft de beste kaarten voor de play-offs met nog wedstrijden tegen Kampong en nummer laatst Union voor de boeg op de laatste speeldag van de reguliere competitie. Voor datzelfde Union zijn het zware tijden. De Nijmeegse formatie, op het veld onderaan in de Overgangsklasse, is ook drager van de rode lantaarn in de zaal Hoofdklasse.

 

 

 

 

 

 

Poule B

De spanning aan kop is in poule B een stuk geringer dan in poule A. Oranje-Rood staat op de drempel van het NK Zaal na een 1-3 overwinning in de eerste wedstrijd tegen Groningen. In het tweede duel verslikte de formatie van coach Toon Siepman zich in ’thuisploeg’ Nijmegen. Na een spannend duel scoorde Senna Bombach met haar derde treffer van het duel in de slotfase de gelijkmaker voor Nijmegen: 4-4. Na commentaar op de leiding kreeg Siepman geel en moest Oranje-Rood zelfs nog even met drie veldspelers verder. Nijmegen kon daarvan niet profiteren.
Hurley en Den Bosch strijden om het andere ticket voor de play-offs. Beide ploegen troffen elkaar in de laatste wedstrijd. Den Bosch trad, door de absentie van de veldinternationals die in Amerika zitten, aan met enkele jeugdspelers en kon het net niet bolwerken tegen de Amsterdamse formatie. Hurley won uiteindelijk nipt met 2-1 en bezet nu samen met Den Bosch de tweede plek in poule B.

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...