HK Dames Zaal: Groningen speelt knap gelijk tegen Den Bosch

Voor het eerst in de geschiedenis van de Hoofdklasse Zaal was Groningen een van de speellocaties. In het Alfa-college in Groningen werkten de damesteams van poule B hun wedstrijden af. Poule A speelde in de Houtrusthallen in Den Haag.

Vorig jaar speelde Groningen haar ‘thuiswedstrijden’ in de Hoofdklasse Zaal in Heerenveen, een kilometer of zestig verderop. Dit jaar speelt de verliezend finalist van het NK Zaal van afgelopen seizoen voor het eerst in haar thuisstad.

‘Ik vind het leuk dat iedereen nu eens naar het noorden komt. Ik hoorde iedereen al een beetje mopperen dat het ver weg is, maar wij reizen die afstanden ieder weekend’, zei Groningen-speelster Jorien Werumeus Buning lachend na de eerste wedstrijd van de dag tegen Voordaan. Daarin maakte haar teamgenoot Fieke Hoff voor het oog van het thuispubliek dertig seconden voor tijd de winnende treffer (2-1).

Maar veel drukker dan normaal bij de zaalwedstrijden van Groningen is het niet, aldus Werumeus Buning. ‘We hebben het wel op onze Facebookpagina gepromoot. En er zijn een hoop kinderen aanwezig die het leuk vinden om Dames 1 te zien spelen. Maar voor de rest zitten vooral de die-hards op de tribune. Dezelfde mensen als die vorige week mee naar Amsterdam zijn gegaan. Gelukkig hebben we ze een mooie wedstrijd voorgeschoteld.’

Poule A

Poule B

Ook zonder de afwezige Yibbi Jansen en Marlena Rybacha maakte Oranje-Rood een uitstekende indruk. Samen met Den Bosch kunnen de nog ongeslagen Eindhovenaren nu al heel voorzichtig vooruit kijken naar het NK Zaal.

Door een enorme kans vlak voor tijd had Groningen nog bijna gewonnen ook, nadat Den Bosch eerder in de wedstrijd een strafbal had gemist.Het was onder meer aan twee goals van een wervelende Frédérique Matla te danken dat Den Bosch voor het oog van het Groningse thuispubliek een punt kreeg.

 


Wat vind jij? Praat mee...