HK Zaal (H): Amsterdam vermorzelt Laren, twee zeges Oranje-Rood

Na de tweede speeldag in de Hoofdklasse Zaal zijn Amsterdam en Oranje-Rood de trotse koplopers. De Eindhovense ploeg heeft na vier wedstrijden als enige een honderdprocentscore. Verliezend finalist van vorig seizoen Cartouche kent een lastige competitiestart met een punt uit vier duels.

Poule A

Landskampioen en koploper Amsterdam boekte in de Sporthal ’t Spant in Leimuiden twee overwinningen, een nipte en een hele ruime. Tegen Den Bosch leken de Amsterdammers tegen puntenverlies op te lopen, maar een benutte strafbal in de slotminuut leverde alsnog de overwinning op. Met promovendus Laren kende Amsterdam vervolgens geen medelijden. Het werd liefst 15-1. Victoria, de andere promovendus, pakte na drie nederlagen op rij de eerste punten van het seizoen na de 5-4 zege op Rotterdam, dat in Leimuiden beide wedstrijden verloor. SCHC versloeg Victoria (7-1) en Rotterdam (5-4) en staat op de tweede plaats in de poule op een punt achterstand van Amsterdam.

 

Stand Poule A

 

Poule B

Foto: Koen Suyk

Promovendus Oranje-Rood won in het Sportcentrum van de TU Delft beide wedstrijden. Na een 4-2 zege op Almere versloegen de Eindhovenaren in de topper Kampong met 9-2. Kampong, dat tweede staat in de poule, won eerder op de dag de doelpuntrijke wedstrijd met hdm (8-7). Cartouche is hekkensluiter met slechts een punt. Dat punt werd behaald dankzij een 3-3 gelijkspel tegen promovendus Pinoké, dat later ook gelijkspeelde tegen Almere: 2-2.

 

Stand Poule B


Wat vind jij? Praat mee...