HK Zaal: deze spelers overwinteren bij een andere club

Twee dagen voor het begin van de Hoofdklasse Zaal zijn de spelerslijsten gepubliceerd. Zoals ieder zaalseizoen keren oudgedienden – in ieder geval op papier – terug in de selecties en overwintert een kleine groep spelers bij een andere club.

Zaalinternational Jim van de Venne, die op het veld uitkomt voor Nijmegen, heeft onderdak gevonden bij Amsterdam, evenals Deegan Huisman, die normaal gesproken voor buurman Hurley speelt. Een verdere blik op de selectie van Amsterdam leert dat Robert Tigges, de huidige assistent bij de Oranje Heren Zaal, ook op de lijst staat.

Floris Middendorp ontbreekt bij de Amsterdammers. Hij komt in actie voor Hattem, net als Karst Timmer (HGC), Niek Collot d’Escury (oud-speler van Amsterdam) en Lucas Middendorp (Klein Zwitserland).

Avontuur elders

Omdat Klein Zwitserland dit seizoen niet op het hoogste zaalniveau actief is, kiezen veel spelers van de Haagse club voor een avontuur elders. Naast Middendorp hebben ook Camil Papa (HIC), Martijn van Grimbergen (Rotterdam) en Nick van Trigt (Rotterdam) een andere winterbestemming gevonden.

De heren van Hattem tijdens het Starttoernooi in Valkenhuizen, Arnhem. Foto: Willem Vernes

Bij Rotterdam vinden we onder meer de naam terug van Timmo Kranstauber, een oude bekende van de Rotterdammers. Hij won met de club in 2014 de landstitel in de zaal. Andere oudgedienden op de spelerslijsten zijn Philip Meulenbroek en Sjoerd de Wert bij Kampong en Mink van der Weerden en Bob de Voogd bij Oranje-Rood.

Bij Pinoké ontbreekt Lukas Sutorius. Hij speelt dit zaalseizoen voor Bloemendaal.

Dames

Bij de dames verdedigen voormalig SCHC’ers Sarah Jaspers en Valerie van Odijk de kleuren van Amsterdam. Ook Elsemiek Groen, de Heintje Davids van het hockey, ontbreekt bij de Amsterdammers niet. Keepster Karlijn Adank, afgelopen zomer gestopt, staat ingeschreven bij Victoria.

Bekijk de spelerslijsten van de hoofdklasseclubs in de zaal


Wat vind jij? Praat mee...