Hoe doen de veldhoofdklasssers het in de zaal?

In de Hoofdklasse Zaal zijn niet alle teams uit de Livera Hoofdklasse Dames en Hoofdklasse Heren van het veld te bewonderen. De vrouwen van SCHC en Bloemendaal spelen in de Topklasse, een niveau onder de Hoofdklasse. Van de mannenteams komen Bloemendaal, Klein Zwitserland en Tilburg uit in de Topklasse. HGC speelt in de Eerste Klasse zaal. Hoe doen deze ploegen het? 

SCHC Dames 1

De dames van Stichtsche staan er goed voor. Na de laatste speelronde eindigde de formatie met maar een nederlaag bovenaan. Zondag 27 januari strijden zij in de play-offs voor het districtskampioenschap. Als SCHC op de eerste plaats eindigt, spelen zij vervolgens promotiewedstrijden voor een plek in de Hoofdklasse.

Bloemendaal Dames 1

De dames van Bloemendaal hebben in de Topklasse Poule A de eerste plek behaald en we zien hen terug tijdens de play-offs die een kans biedt voor de promotiewedstrijden van de Hoofdklasse. Zij wonnen liefst acht van de tien wedstrijden en lieten daarmee Terriërs twee punten achter zich. Deze beslissing viel op de laatste speeldag. Daar wonnen de Bloemendaalse dames in een onderling duel met 3-2 van Terriërs. Bloemendaal speelt zondag 27 januari om 15:00 uur tegen Alliance om de districtskampioenschappen in de Sporthallen Zuid van Amsterdam. 

Bloemendaal Heren 1

De heren van Bloemendaal zijn op een vierde plaats geëindigd. Ze haalden in totaal tien punten dankzij drie overwinningen en een gelijkspel. In de Topklasse Poule B waren de heren van Qui Vive onverslaanbaar. Qui Vive, achtste in de Promotieklasse op het veld, haalde het maximaal aantal punten en is terug te zien in de play-offs waar ze om 16:00 uur strijden tegen Reigers in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Daarmee is Qui Vive is een stap dichterbij een eventuele promotie naar de Hoofdklasse Zaal.

HGC Heren 1

Na de degradatie naar de Eerste Klasse gooide HGC het roer om. Onlangs schreef hockey.nl een artikel hoe het de heren uit Wassenaar nu vergaat in de zaal. Inmiddels, met nog twee wedstrijden te gaan, is het voor de mannen al duidelijk: HGC heeft het kampioenschap binnen en promoveert naar de Topklasse. Met negen overwinningen, een remise, tachtig doelpunten en in totaal 28 punten steekt de ploeg er met kop en schouders bovenuit in de Eerste Klasse Poule A. De heren van Leiden staan tweede met vijftien punten maar zij spelen nog vier wedstrijden. Voor HGC staat nog maar een speeldag op het programma: zij treffen Pollux en HUDITO.

Floris van der Linden van HGC in de Eerste Klasse zaal tegen Zoetermeer. Foto: Hans van der Valk

Klein Zwitserland Heren 1

De heren van Klein Zwitserland haalden het maximaal aantal punten in de zaalcompetitie. Met 49 doelpunten voor en maar twaalf tegen plaatsten de heren zich voor de play-offs. Zondag 27 januari spelen zij in het Sportcentrum van de TU in Delft.  Als de ploeg uit Den Haag wint, spelen ze de week erop promotiewedstrijden voor een plek in de Hoofdklasse Zaal.

Tilburg Heren 1

Tilburg sloot de reguliere zaalcompetitie af met zeven overwinningen en een remise voor een totaal van 22 punten. Ondanks dat de ploeg heel even de hete adem van de heren van Venlo in de nek voelde, plaatste Tilburg voor de play-offs. Daarin spelen de Brabanders tegen Weert op zondag 27 januari om 15:00 uur in het Indoorsportcentrum in Eindhoven. 


Wat vind jij? Praat mee...