Hoofdklasse Indoor start morgen: programma en spelerslijsten

De eerste speelrondes in de Hoofdklasse zaalhockey gaan morgen van start. Zowel de heren als de dames spelen 2 wedstrijden in Valkenhuizen, Arnhem, van 10.00 tot 17.00 uur. De spelerslijsten zijn inmiddels ook bekend. Zo komen er 3 zusjes Kappelle uit voor Union D1 en staan bij de Heren oudgedienden Roderick Weusthof en Floris Evers ook op de lijst.

De Hoofdklasse indoor telt 5 speelrondes, waarin de teams elke keer 2 wedstrijden spelen. De eerste speelronde is morgen (12 december) en de laatste staat gepland voor 30 januari. Kijk hier voor het programma voor de Hoofdklasse Heren en de Hoofdklasse Dames.

Ook de spelerslijsten zijn inmiddels vrijgegeven. Ieder team mag 18 spelers op de lijst zetten, maar lang niet elke club blijkt daaraan te komen.

3 zusjes Kappelle bij Union

In de zaal mogen spelers voor een andere club uitkomen dan op het veld. Terriërs Dames 1 versterkte zich met maar liefst 4 speelsters van buitenaf (Rood Wit, Pinoké en 2x HIC). Opvallend is verder dat Ilse Kappelle ervoor kiest om niet voor haar club Amsterdam uit te komen. Zij staat op de spelerslijst van Union Dames 1: haar oude club. Daar spelen ook haar 2 zusjes Josine en Nynke: 3 Kappelle’s op de lijst dus.

Bij Kampong H1 staat oudgediende Roderick Weusthof op de lijst. Hij is op het veld assistent-trainer van Kampong H1, maar kwam door de vele blessures zelf een aantal keer in actie, na al 2 jaar gestopt te zijn met tophockey. Het zou dus ook zomaar eens kunnen dat hij in de zaal wederom meespeelt.

Schaerweijde H1 heeft de kortste spelerslijst: slechts 13 spelers staan erop, terwijl er 18 toegestaan zijn. Union is bij de mannen de ploeg met de meeste spelers van buitenaf: Nijmegen, Wageningen en Pinoké (2).

Amsterdam

Landskampioen Amsterdam H1 moet van start zonder zaalinternationals Teun Rohof, Robert Tigges en Laurens Goedegebuure: zij zijn in Zuid-Afrika voor een internationaal toernooi. Ook bij Amsterdam staat een oudgediende op de lijst: Floris Evers.

De spelerslijsten zijn hier terug te vinden.


Wat vind jij? Praat mee...