Hoofdklasse-spelers blijven hun club massaal trouw in de zaal

De spelers en speelsters uit de Hoofdklasse blijven dit seizoen massaal hun club trouw tijdens de zaalcompetitie. Amper een handvol spelers komt in de zaal uit voor een ander team dan op het veld. Dat blijkt uit de spelerslijsten voor de zaal die de KNHB heeft gepubliceerd.

Afgelopen jaren waren er diverse fanatieke zaalhockeyers, die het in de zaal hogerop zochten. Ook om in de picture te blijven bij de Oranje-team. We schreven woensdag over KZ, dat afgelopen jaren diverse spelers tijdens het zaalseizoen zag vertrekken naar onder meer hdm, maar nu met coach Laurens Goedegebuure de ploeg in de zaal bij elkaar houdt. De ambitie is om, net als op het veld, te promoveren naar de Hoofdklasse.

Zaalhockey-international Steijn van Heijningen speelt dit zaalseizoen in de Eerste Klasse

Ook HGC’er Steijn van Heijningen blijft zijn club trouw. De zaalhockey-international deed eerder steevast mee bij Cartouche, dat vorig jaar nog de finale om het landskampioenschap verloor van Amsterdam. HGC speelt, na de roemloze degradatie van vorig seizoen uit de Topklasse, dit seizoen in de eerste klasse, maar de hoofdklasser uit Wassenaar wil hogerop in de zaal en daarom komt Van Heiningen nu op zaterdagavond uit in de Eerste Klasse.

De spelerslijsten zijn overigens slechts een indicatie voor wie er daadwerkelijk gaan spelen bij de teams. Bij diverse ploegen staan ook veldinternationals op lijst, waarvan het – gezien het volle programma van Oranje – maar de vraag is of ze daadwerkelijk in actie komen. Tijdens het NK Zaal, op zaterdag 2 februari, spelen zowel de Oranje Heren als Oranje Dames in Australië bijvoorbeeld een wedstrijd in de nieuwe FIH Pro League. Jeugdspelers hoeven niet op de spelerslijsten te worden geplaatst en kunnen altijd meedoen met de hoofdmacht.

Manuel Verga. Foto: Willem Vernes

Opvallende zaken

De volgende opvallende zaken kwam wij tegen in de spelerslijsten:

  • Babette van der Velden is na een uitstapje naar Australië terug in de zaal bij Oranje Rood.
  • Manuel Verga heeft de eerste seizoenhelft in Spanje gespeeld, maar staat in de zaal wel op de lijst bij Almere.
  • Imme van der Hoek gaat bij Den Bosch samenspelen met tweelingzus Aniek.
  • Melissa Pieters van Almere speelt in de zaal bij Kampong.

Bekijk de volledige spelerslijsten van de Hoofdklasse en Topklasse op KNHB.nl.


Wat vind jij? Praat mee...