Hoofdklasse Zaal nadert competitie-ontknoping

De Hoofdklasse Zaal gaat zaterdag 21 januari verder met de zevende en achtste speelronde. De Dames en Heren van Poule A strijken neer in het Topsportcentrum Almere Poort. Dames en Heren Poule B mogen naar Schiedam, naar Sporthal de Margriet. 

De Hoofdklasse Dames Zaal en Hoofdklasse Heren Zaal zijn onderverdeeld in de volgende poules. Alle ploegen spelen twee keer tegen elkaar. Op zaterdag 4 februari volgen de kruisfinales en de finale om het landskampioenschap. Beide nummers 1 en 2 plaatsen zich voor deze dag. Een dag later, op 5 februari, staan de play-outs gepland.

Stand Dames Poule A Dames Poule B Heren Poule A Heren Poule B
1. Groningen D1 hdm D1 Amsterdam H1 Rotterdam H1
2. Amsterdam D1 Voordaan D1 Schaerweijde H1 hdm H1
3. Kampong D1 Den Bosch D1 Reigers H1 Kampong H1
4. Union D1 Hurley D1 Almere H1 Union H1
5. MOP D1 SCHC D1 Den Bosch H1 SCHC H1
6. Laren D1 Rotterdam D1 Voordaan H1 Push H1

Dames Poule A

In Poule A kan koploper Groningen zich al zeker spelen van de play-offs. Daarvoor moeten de noorderlingen wel twee keer winnen: tegen nummer 2 Amsterdam en tegen hekkensluiter Laren. Voor Laren wordt het ook een belangrijke dag. De Gooise dames openen het bal tegen MOP, de nummer 5 die nu vijf punten voorsprong heeft. Als Laren dan niet wint, wordt het heel lastig om in de resterende wedstrijden, tegen Groningen, Amsterdam en Kampong, dat gat nog goed te maken.

Dames Poule A Topsportcentrum Almere Poort
11:00 Kampong – Union
11:00 Laren – MOP
13:00 Amsterdam – Groningen
13:00 MOP – Kampong
15:00 Amsterdam – Laren
15:00 Groningen – Union

Dames Poule B

Ook hdm kan een speeldag voor het einde de play-offs al binnen slepen. Daarvoor moet het zaterdag wel twee keer winnen. Dat zal niet gemakkelijk zijn, want de Haagsen beginnen met een wedstrijd tegen nummer 2 Voordaan. De Groenekanners kennen een pittig programma, want later op de dag spelen zij nog tegen Den Bosch. SCHC en Rotterdam vechten midden op de dag nog een belangrijk onderling duel uit in de strijd tegen degradatie.

Dames Poule B Sporthal de Margriet Schiedam
11:00 Den Bosch – Hurley
11:00 hdm – Voordaan
13:00 SCHC – Rotterdam
13:00 Voordaan – Den Bosch
15:00 Rotterdam – Hurley
15:00 SCHC – hdm

Heren Poule A

Amsterdam heeft nog één overwinning nodig om zeker te zijn van play-offs. Zaterdag krijgen de hoofdstedelingen daartoe de kans tegen Almere en Den Bosch. Voor de mannen van Voordaan begint de tijd te dringen. Met slechts één punt uit zes wedstrijden staan de Groenekanners onderaan. Zaterdag krijgen zij tegen Schaerweijde en Reigers de kans de weg omhoog in te zetten.

Heren Poule A Topsportcentrum Almere Poort
12:00 Amsterdam – Almere
12:00 Schaerweijde – Voordaan
14:00 Almere – Schaerweijde
14:00 Den Bosch – Reigers
16:00 Den Bosch – Amsterdam
16:00 Reigers – Voordaan

Heren Poule B

In Heren Poule B is het spannend. Vier ploegen maken nog een reële kans op de play-offs: Rotterdam en hdm (beide dertien punten) en Kampong en Union (beide tien punten). Van die vier ploegen heeft hdm het lastigste programma. Alle andere drie ploegen spelen zaterdag één keer tegen een laagvlieger uit Poule B. Om 16.00 uur volgt nog een zeer belangrijk duel in de strijd tegen degradatie: SCHC – Push.

Heren Poule B Sporthal de Margriet Schiedam
12:00 Union – SCHC
12:00 hdm – Rotterdam
14:00 Kampong – Push
14:00 Rotterdam – Union
16:00 Kampong – hdm
16:00 Push – SCHC

 

Het scoreverloop is live te volgen via de Standenmotor op de site en in de app. Ook houden we een liveblog bij die dag. Wij zijn zaterdag in Sporthal de Margriet in Schiedam en in Almere bij Dames Poule A en Heren Poule A.

 


1 Reactie

  1. marijkebijen-vandenmuijsenberg

    Heren poule B is toch ook in de Margriethal in Schiedam??


Wat vind jij? Praat mee...