Hoofdklasse Zaal: programma’s en poules bekend

De KNHB heeft de poule-indeling en het wedstrijdprogramma van de Hoofdklasse Zaal bekendgemaakt. Bij de mannen slaat titelhouder HDM op 17 december het seizoen af tegen HGC. Pinoké, landskampioen bij de dames, begint die dag tegen Ring Pass. Het hele programma is te zien in het Match Center op de hockey.nl-app, -website of KNHB.nl. De districtscompetities worden uiterlijk vrijdag 10 november gepubliceerd.

HDM krijgt in zijn poule A onder meer te maken met Pinoké, dat in 2022 landskampioen werd bij de mannen. De Steekneuzen werden vorig seizoen in de halve finale verslagen door de uiteindelijke kampioen uit Den Haag. Cartouche, Schaerweijde en Rotterdam zijn de andere teams in deze groep.

Amsterdam, vorig jaar verliezend finalist, is ingedeeld in poule B. Daarin treffen zij Almere, dat het in 2022/2023 verrassend schopte tot de halve finales. Op de tweede speeldag – 7 januari – staan deze ploegen tegenover elkaar. Voordaan, Oranje-Rood, Den Bosch en Laren completeren het speelveld.

Boris Burkhardt (Amsterdam) met Sander Groenheijde (hdm) tijdens de finale van vorig jaar. Foto: Koen Suyk

De titelhouder tegen de veldgrootmachten

Bij de dames moet Pinoké in poule A afrekenen met veldgrootmachten Amsterdam en Den Bosch. Ook Victoria en Kampong, dat tussen 2005 en 2016 acht zaaltitels pakte, zijn ingedeeld in deze groep. 

SCHC en HDM zijn op papier de gevaarlijkste ploegen in poule B. HDM verloor vorig seizoen de finale van Pinoké, SCHC schopte het tot de halve eindstrijd. Ook niet uit te vlakken: Hurley, dat in 2022 nipt naast de landstitel greep. Voordaan, Rotterdam en Oranje-Rood zijn de andere formaties in deze poule.

Het starttoernooi van de Hoofdklasse Zaal is op zondag 10 december. De poulefase wordt gespeeld op 17 december, 7, 14, 20 en 27 januari. De halve finales en finales worden op 3 en 4 februari afgewerkt.

Poule A – Heren Poule B – Heren Poule A – Dames Poule B – Dames
Cartouche Almere Kampong SCHC
HGC Laren Victoria Voordaan
Schaerweijde Voordaan Amsterdam Hurley
Pinoké Den Bosch Pinoké Rotterdam
Rotterdam Amsterdam Ring Pass HDM
HDM Oranje-Rood Den Bosch Oranje-Rood

Wat vind jij? Praat mee...