Hoofdklasse Zaal: uitslagen Starttoernooi in Arnhem

In Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem vond zondag het jaarlijkse Starttoernooi plaats: de officieuze afslag van het hoofdklasseseizoen in de zaal. Tien dames- en negen herenteams kwamen in actie. Ieder team speelde elk twee wedstrijden van twee keer twintig minuten.

Bij het herentoernooi, waar Amsterdam, Almere en Oranje-Rood ontbraken, had titelverdediger HDM de vorm al te pakken. Na de 9-0 zege op Pinoké werd Voordaan met dubbele cijfers aan de kant gezet: 11-4. Ook Den Bosch won zijn beide wedstrijden. Cartouche (6-3) en HGC (10-4) werden verslagen.

Zowel HGC als Voordaan verloren hun beide wedstrijden. HGC incasseerde twee keer een nederlaag met dubbele cijfers. Niet alleen Den Bosch maar ook Laren (11-6) was te sterk voor de Wassenaarse formatie. Voordaan ging zowel onderuit tegen HDM als tegen Schaerweijde (4-1).

Het Starttoernooi in Sportcentrum Valeknhuizen in Arnhem. Foto: Willem Vernes

Dames

De regerend landskampioen bij de dames, Pinoké, bleef zonder zege in Arnhem, waar SCHC en Amsterdam niet meededen. Na het 4-4 gelijkspel tegen Rotterdam werd er met 6-1 verloren van HDM.

Oranje-Rood was de enige damesploeg die beide duels wist te winnen. Na de 5-3 op Ring Pass Delft werd ook Victoria (8-2) aan de zegekar gebonden. Hurley en Voordaan sloten elk het Starttoernooi af met twee nederlagen. Hurley verloor van Kampong (5-1) en Den Bosch (6-2). Voordaan ging twee keer met 4-1 onderuit tegen respectievelijk Ring Pass Delft en Victoria.

De reguliere competitie in de Hoofdklasse Zaal begint op zondag 17 december. Zowel de dames als de heren spelen op twee verschillende locaties: Valkenhuizen in Arnhem en Olympos in Utrecht.

Uitslagen Starttoernooi Arnhem

Veld 1 Uitslag Veld 3 Uitslag Veld 4 Uitslag
Rotterdam-Pinoké (D) 4-4 Den Bosch-HDM (D) 6-6 Kampong-Hurley (D) 5-1
Rotterdam-Laren (H) 7-2 Den Bosch-Cartouche (H) 6-3
Pinoké-HDM (D) 1-6 Hurley-Den Bosch (D) 2-6 Rotterdam-Kampong (D) 3-3
HGC-Den Bosch (H) 4-10 Cartouche-Rotterdam (H) 3-3 Voordaan-Ring Pass Delft (D) 1-4
HDM-Pinoké (H) 9-0 Schaerweijde-Voordaan (H) 4-1
Laren-HGC (H) 11-6 Victoria-Voordaan (D) 4-1 Oranje-Rood-Ring Pass Delft (D) 5-3
Pinoké-Schaerweijde (H) 6-3 Voordaan-HDM (H) 4-11
Victoria-Oranje-Rood (D) 2-8

 


Wat vind jij? Praat mee...