In meeslepende wedstrijd gaat Laren na shoot-outs voorbij Hurley

Vice-landskampioen Laren blijft op koers om de finale van vorig jaar tegen hdm te wreken. Dat gebeurde na een zinderende wedstrijd, die Hurley na een 4-2 achterstand knap wist om te buigen naar 4-4 door vier goals van Lieke van Wijk. De shoot-outs werden beter genomen door Laren, dat nu Kampong ontmoet in de finale. 

Het hoogtepunt van de eerste helft was de briljante steekpass van zaalinternational Lisanne de Lange op Klaartje de Bruijn. Lieke van Wijk van Hurley wist niet wat er gebeurde en was verrast met het tactische hoogstandje. De Bruijn wist de 3-1 te scoren voor Laren.

Dat was precies wat Hurley niet wilde. Coach Teun Rohof, die na het coachen zelf moest spelen, wilde zo lang mogelijk gelijke tred houden, om daarna in de slotfase toe te slaan tegen het sterker geachte Laren, de Europees kampioen. Hurley bood in de beginfase dapper weerstand en profiteerde van foutjes aan de kant van Laren. Maar toen international Mila Muyselaar de eerste strafcorner had gescoord, ging het team uit ’t Gooi los. Lisanne de Lange profiteerde een paar seconden later van matig uitverdedigen van de Amstelveense ploeg, voor de 2-0.

Laren viert treffer. Foto: Willem Vernes

Muyselaar was het die Hurley daarna nota bene in de wedstrijd hielp, met een stopfout in eigen cirkel. De strafcorner werd wederom feilloos ingepusht door specialist Lieke van Wijk. Gelukkig voor Laren was Lisanne de Lange in vorm. Zij stond aan de basis voor de 4-2 van Laren. Daarna raakte Laren nog paal en lat. Hurley profiteerde weer via Van Wijk, die haar derde sleepcorner maakte, met nog iets meer dan vier minuten te spelen.

Met nog 1:37 op de klok mocht Van Wijk aanleggen, maar redde Karlijn Adank bekwaam. Elke Boers wist nog een keer de voet van de ongelukkig spelende Muyselaar te vinden. Hurley ging niet voor de sleep, maar voor de tip-in van Laura van Heugten. Dat werd een strafbal. Van Wijk scoorde haar vierde goal van de wedstrijd, tegen haar oude club. In de laatste seconde.

Hurley viert een van de vier treffers van Lieke van Wijk. Foto: Willem Vernes

Het werden dus shoot-outs en dat was meer dan wat Hurley van tevoren had bedacht. De Amstelveense ploeg had een mentaal voordeel met de late gelijkmaker. Maar de Duitse Julia Müller scoorde gedecideerd haar shoot-out. Het was na een paar missers Elin van Erk die haar opnieuw genomen shoot-out alsnog scoorde. Een hard gelag voor Hurley, dat na de knappe comeback op weg leek naar de finale.


1 Reactie

  1. phil-chapel

    Na Europees, nu ook Landskampioen. Omgekeerd kan ook. Go Laren Go! Teller weer op nul and Watch the details.


Wat vind jij? Praat mee...