‘In Nederland moeten we het zaalhockey serieuzer nemen’

De redactie vroeg vorige week om jullie mening. De poll ‘Moeten we in Nederland het zaalhockey serieuzer nemen?‘ zorgde voor veel reacties. Sneeuwt het zaalhockey onder door de belangen van het (internationale) veldhockey? Het grootste deel van de stemmers vond van wel. Er stemden in totaal 5444 mensen waarvan 82 procent de meerderheid was.
Stemmers lieten ook een reactie achter via de website/app. ‘Zaalhockey moet serieuzer genomen worden maar dan moet er wel wat veranderen,’ liet een van de deelnemers weten. Veranderingen zoals accommodaties, betere scheidsrechters en meer toeschouwers kwamen hier naar boven. Ook ontstonden er nieuwe ideeën. ‘Het seizoen verschuiven lijkt mij een goed idee,’ zegt een van de stemmers. Op deze manier zou zaalhockey en veldhockey elkaar niet meer in de weg staan.

Dit zijn de cijfers van de stemming:

Poll Hockey.nl app/website:

2110 Stemmers vinden dat we het zaalhockey in Nederland serieuzer moeten nemen
520 Stemmers vinden niet dat we het zaalhockey in Nederland serieuzer moeten nemen

Poll Hockey.nl Instagram

2344 Stemmers vinden dat we het zaalhockey in Nederland serieuzer moeten nemen
470 Stemmers vinden niet dat we het zaalhockey in Nederland serieuzer moeten nemen

TOTAAL POLL:

5444 Stemmers
4454 Stemmers vinden dat we het zaalhockey in Nederland serieuzer moeten nemen (82%)
990 Stemmers vinden niet dat we het zaalhockey in Nederland serieuzer moeten nemen (18%)


15 Reacties

 1. hsoeters

  Hockey.nl zou het goede voorbeeld kunnen nemem om de uitslagen en de standen van het zaalhockey in de ap tijdig bij te werken.

  1. solsue

   Mee eens! Zijn er lezers die wel uitslagen van gisteren weten? Ik ben erg benieuwd naar dames 1 topklasse resultaten ...

  2. femke72

   Heeft volgens mij te maken met overgang van LISA naar Bond... daarom duurt het lang denk ik

  3. sandersnel1993

   Helemaal mee eens doet die het niet?

  4. robertmsmit

   Bizar dat hockey.nl niets te melden heeft over het ontbreken van de uitslagen van afgelopen weekend.

 2. PeterMontijn

  Vertraging is het gevolg van de invoering nieuwe DWF. Standen komen later deze week

 3. Esther BoschvanRoozendaal

  Hockey.nl loopt altijd overal mee achter .

  1. vostammer

   Denk dat je hier ongelijk in hebt. Sterker: het is wsl het best functionerende smaldeel van de nationale bond. Maar met hun covering van het zaalhockey moeten ze nog een slag maken. In Belgie functioneert de app voor de Belgische indoorcompetitie dan wel weer snel. Vaak uitslagen binnen een paar minuten na afloop op je push-up. Tot en let de laagste jeugdcompetitie toe. Het kan dus wel.

 4. Esther BoschvanRoozendaal

  En over het zaalhockey : ze spelen in Nederland veldhockey in de zaal en geen zaalhockey .

 5. henkpeters

  Ben benieuwd naar de mening van de bond. Het lijkt erop dat haar leden willen dat zaalhockey meer aandacht krijgt. Vindt de bond dat iets om serieus te nemen? Wat zijn dan de scenario’s?

 6. jappiekrekel

  Hockey.nl is platform van de KNHB. Vermoedelijk is er geen / onvoldoende funding om aan betere en/of meer verslaglegging te doen. Maar ja als er al iets door de KNHB over dit onderwerp iets geroepen zal worden.. dan is het vermoedelijk ruim na het zaalseizoen.

  1. robboomsma

   Klopt zeer zeker, aan de andere kant mag er naar mijn mening ook wel meer aandacht naar Zaalhockey. Het is een totaal andere competitie, en ook een andere manier van spelen. Wat het wel leuk maakt om te zien..

 7. robboomsma

  Daar aan toe voegend vind ik sommige zalen ook niet heel geschikt voor zon competitie als deze

 8. rancoburgzorg

  Heel vaak moet er in zaaltjes worden gespeeld waar je als publiek uberhaupt niet normaal naar de wedstrijd kunt kijken. Soms moet het om een hoekje van een openstaande deur, soms voorzichtig door een net heen gluren achter de doelen en gewoon gezellig door semi doorzichtig plastic van een opblaashal heen proberen te koekeloeren. Koffie is er meestal niet. Nu sta je bij het buitenhockey in vrijwel alle accommodaties in zelfs de Hoofdklasse de regen als het nat is (tenzij je besluit niet te kijken en in het clubhouse te blijven) . Dus misschien moeten de toeschouwers "niet zo zeuren". In beide gevallen wordt kritiek op armoedige accommodaties afgedaan met "hockey is nu eenmaal geen kijksport". Op deze manier zal het dat niet worden ook natuurlijk. Waar we gelukkig geen klagen over hebben is de speldrift en het fanatisme van de meeste spelers zelf op het terrein. Maar als we in zaaddodende zalen zonder enige ambiance moeten spelen gaat het nooit wat worden natuurlijk.

 9. geronisoli119

  dan zou ik om te beginnen de uitslagen eens wat sneller op de site gaan zetten....


Wat vind jij? Praat mee...