Jonge jongens moeten het doen bij Rotterdam

Jeroen Hertzberger gaat in januari naar Maleisië en doet dus niet de hele zaalcompetitie mee. Hidde Turkstra kan alleen worden gebeld als de Rotterdammers met hun bezetting in de knoei komen. Oliver Polkamp zaalhockeyt dit seizoen bij hdm. En dus zijn het vooral de jonge jongens die het moeten gaan doen bij Rotterdam, aldus kersverse (en jonge) zaalaanvoerder Jochem Bakker. 

‘Doordat we er een paar missen hebben we wel iets minder kwaliteit dan vorig zaalseizoen’, denkt Bakker. ‘Maar genoeg kwaliteit in ieder geval om heel wat wedstrijden te gaan winnen’, haast hij zich daarna te zeggen. De jonge spelers van Rotterdam gaan het doen dit jaar. Hier en daar aangevuld met spelers uit Heren 2 of soms JA1.

Korte voorbereiding

De voorbereiding is, zoals bij zoveel teams in de zaal, beperkt. Rotterdam trainde een paar keer en speelde één oefenwedstrijd, tegen Ring Pass. ‘Dat was de eerste keer dat we met het vaste groepje bij elkaar waren en dat ging wel heel goed’, vond Bakker. ‘De stand weet ik niet meer, maar we hebben in ieder geval heel veel gescoord en weinig weggegeven.’ Deze week wordt er nog een oefenwedstrijd tegen Ring Pass gespeeld, en dan begint zondag de competitie alweer.

Geen concrete doelen

Daarin deed Rotterdam het vorig seizoen bijzonder goed. Er werd bijna niets weggegeven. De finale  om het landskampioenschap liep echter uit op een flinke teleurstelling: Amsterdam won met maar liefst 7-1. Voor dit jaar zijn er nog geen concrete doelen gesteld volgens Bakker. ‘Ik weet ook niet hoe de andere ploegen zijn, dus dat moeten we eerst gaan zien. We willen in ieder geval serieus meedoen, en ik denk dat we, ondanks dat we ervaren spelers missen, zeker flink wat wedstrijden kunnen winnen.’

 

 


Wat vind jij? Praat mee...