Jongens B Zaal: Rotterdam en Pinoké via shootouts naar finale NK Zaal

Na een speeldag vol prachtige en razend spannende wedstrijden in het Arnhemse Topsportcentrum Valkenhuizen waren het de Jongens B van Rotterdam en Pinoké die aan het einde een mooi feest konden bouwen. Beide teams slaagden er via zinderende shootoutseries tegen Amsterdam en Laren in om zich op spectaculaire wijze te plaatsen voor het finaleweekend van komende week in Rotterdam. 

Rotterdam trof in Arnhem in de halve finale Laren. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond het scorebord op een 5-5 gelijkstand. En daar zullen de Larense jongens nog lang van balen. Want het waren zij die deze wedstrijd tot vier keer toe de leiding hadden genomen. De jongens uit Rotterdam toonden zich veerkrachtig en kwamen keer op keer terug en bleken uiteindelijk in de shoot-outs het koelbloedigst.

Namens Rotterdam scoorden zaterdagmiddag Guus Alewijnse, Olivier Hortensius (2x), Robin Duran en Menno Boeren. Bij Laren scoorden Olivier Charbon (3x), Sebastiaan Ros en Matthieu Siem.

Ook het Amsterdamse onderonsje tussen Pinoké en Amsterdam had een prachtige climax voor de neutrale toeschouwer. Zo nam Pinoké in de wedstrijd de leiding dankzij Justus van de Putte, maar zag het de Amsterdamse formatie door twee goals van de sterk spelende Mikki Bartels langszij komen. Kort voor tijd maakte Joppe Stappenbelt namens de Steekneuzen de o zo belangrijke gelijkmaker. Beide teams werden veroordeeld tot het spelen van shoot-outs en daarin bleek Pinoké de sterkste.

 

Duel Uitslag
 Oranje-Rood JB1 – Pinoké JB1  6-8
 Amsterdam JB1 – Laren JB1  4-4
 Pinoké JB1 – Rotterdam JB1  7-4
 Laren JB1 – Nijmegen JB1  4-1
 Rotterdam JB1 – Oranje-Rood JB1  4-2
 Nijmegen JB1 – Amsterdam JB1  4-4
 Halve finales
 Pinoké JB1 – Amsterdam JB1 2*-2
 Laren JB1 – Rotterdam JB1 5-5*
 *Winst na shootouts.
Door naar de finales van het NK Zaal zijn Pinoké JB1 en Rotterdam B1

 


Wat vind jij? Praat mee...