Jongens C: Pinoké na spektakelstuk door naar NK zaalfinale

De jongens van Pinoké hebben zich zaterdag na een waar spektakelstuk tegen Apeldoorn geplaatst voor de C-finale van het Nederlands Kampioenschap. De Amsterdamse formatie won uiteindelijk met 7-6 na een duel dat twee keer twintig minuten heerlijk op en neer golfde. In de andere halve finale was Schaerweijde veel te sterk voor Cartouche. De Zeister ploeg won uiteindelijk met 12-5.

De finale tussen de jongens van Pinoké en Schaerweijde belooft zaterdag 3 februari in het Topsportcentrum in Rotterdam een mooie titanenstrijd te worden. Beide ploegen lieten zaterdag in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem heerlijk zaalhockey zien.

Teleurstelling bij Cartouche na de nederlaag tegen Pinoké. Foto: John Voermans

De meeste reclame voor zaalhockey werd gemaakt door Pinoké en Apeldoorn in de halve finale. Vanaf het begin van de wedstrijd ging het gelijk op tussen de twee C-ploegen. Pinoké viel meer aan, maar de Gelderlanders waren dodelijk trefzeker in de counter. Bij 5-2 voor Pinoké leek de wedstrijd voortijdig beslist, maar door drie treffers op rij van Apeldoorn was de strijd weer helemaal open. Van 5-5 werd het 6-6. Beide ploegen kregen kansen, maar in de slotfase trok Pinoké de wedstrijd als nog naar zich toe. Stan Thoolen kroonde zich, met zijn vijfde treffer, uit een strafbal tot matchwinnaar. Voor Pinoké scoorden behalve Thoolen ook Noah Rettich en Twan van Nieuwkerk. Voor Apeldoorn kwamen de treffers op naam van Jeep Stoopman (3x), Sije Meijer (2x) en Storm Jeletich.

Lucas Veen in actie voor Schaerweijde. Foto: John Voermans

Bij het duel van Schaerweijde tegen Cartouche was het krachtsverschil te groot om er een spannende halve eindstrijd van te maken. De Zeister ploeg liep aan het begin van het duel al direct uit naar een riante 4-0 voorsprong. Cartouche deed er vervolgens alles aan om terug in de wedstrijd te komen. De Voorburgse formatie wisselde nog de doelman, maar juist daardoor regende het (tegen)doelpunten. Voor Schaerweijde scoorden in de halve finale: Lucas Veen (4x), Seth Heuvelmans (4x), Jaap Solleveld (2x), Thies Bakker en Floris Hart. Voor Cartouche namen Wouter Alewijnse (2x), Christiaan Oosterbeek, Bas van den Berg en Bart-Jan van Duinen de doelpunten voor hun rekening.

Uitslagen en standen Jongens C

Uitslagen

Duels Uitslagen
Oranje-Rood JC1-Schaerweijde JC1 3-5
Naarden JC1-Pinoké JC1 4-6
Pinoké JC1-Cartouche JC1 3-2
Schaerweijde JC1-Apeldoorn JC1 5-2
Cartouche JC1-Naarden JC1 4-4
Apeldoorn JC1-Oranje-Rood JC1 3-2
Halve finales
Schaerweijde JC1-Cartouche JC1  12-5
Pinoké JC1-Apeldoorn JC1  7-6
Schaerweijde en Pinoké plaatsen zich voor de NK Zaal

Eindstanden Poules

1 Schaerweijde JC1 2 6 10-5
2 Apeldoorn JC1 2 3 5-7
3 Oranje-Rood JC1 2 0 5-8
1 Pinoké JC1 2 6 9-6
2 Cartouche JC1 2 1 6-7
3 Naarden JC1 2 1 8-10

Wat vind jij? Praat mee...