Kampong JA1 wint na achttien shoot-outs zenuwslopende finale

Er waren achttien shoot-outs nodig om de winnaar te bepalen bij Rotterdam JA1- Kampong JA1. Het was het team uit Utrecht dat uiteindelijk aan het langste eind trok. De euforie was enorm, ook bij coach Tim Oudenaller. Zeker omdat Kampong een 3-1 voorsprong in de tweede helft als sneeuw voor de zon zag verdwijnen.

‘Ik ben wel iets ouder geworden vandaag’, zei Oudenaller na afloop. ‘We waren de eerste tien minuten heer en meester en kwamen terecht met 3-0 voor. Uiteindelijk hadden zij het in de tweede helft omgezet en werd het mega spannend. Dit was een finale uit het boekje. Mooier dan dit krijg je het niet hoor. Dat we dan ook nog 18 shoot-outs uit moesten zitten was zenuwslopend. We moeten wel een nieuw wereldrecord hebben gevestigd.’

Thuiswedstrijd voor Kampong

Voor Kampong leek het alsof ze in hun eigen ‘stadsie’ aan de bak moesten tegen Rotterdam. De herrie die van het blauwe leger van de tribune kwam was soms oorverdovend. Naarmate de wedstrijd langer duurde en Rotterdam terug in het spel raakte, begonnen ook de Rotterdamse fans zich te roeren, wat zorgde voor een geweldige sfeer in de Rotterdamse zaal. Zeker nadat Kampong in de personen van Roelofs (twee keer) en Visser op een 3-0 voorsprong kwam, was het hek van de dam. De 3-1 van Van Dillen vlak voor rust zorgde in ieder geval nog voor Rotterdamse hoop.

Weg sfeer

Die sfeer leek in de tweede helft een beetje te zijn weggeëbd uit de zaal. Kampong had geen haast en Rotterdam kwam niet echt lekker terug in hun spel. Daar kwam pas een kwartier voor tijd écht verandering in. Binnen één minuut waren het Hugo Mann en Nick van Trigt die Rotterdam volledig terug in de wedstrijd brachten. En met nog vijf minuten te gaan rook Rotterdam bloed. De zaal raakte compleet in extase en dat sloeg over op de spelers op het veld. Duels werden ingevlogen en het doel van de tegenstander werd naarstig gezocht. Zonder resultaat, waardoor er meteen werd overgegaan op shoot-outs.

Te vroeg gejuicht

Er waren dus achttien shoot-outs nodig, voordat Thur Stadelmeier uiteindelijk de titel voor Kampong veilig stelde. Voordat hij het net had gevonden, hadden zowel de Rotterdammers als de Utrechters elkaar opgezocht in de veronderstelling dat ze kampioen waren geworden. Wat zij alleen even waren vergeten, is nadat de tegenstander mist, je teamgenoot wel nog even een doelpunt moet maken. Een sterk keepende David Wolff -die met zijn agressieve stijl nog een aantal strafballen tegen kreeg – en het doelpunt van Stadelmeier zorgden uiteindelijk voor een Utrechtse kampioen.

Rotterdam JA1 – Kampong JA1 (1-3)
‘5 Casper Roelofs 1-0
14′ Casper Roelofs 2-0
15′ Koen Visser 3-0
18′ Thomas van Dillen 3-1
35′ Hugo Mann 3-2
35’ Nick van Trigt 3-3