Kampong JB1 veel te sterk voor Nijmegen in finale

Kampong JB1 heeft de Nederlandse zaaltitel bij de Jongens B veroverd. In de finale in het Topsportcentrum Rotterdam was de Utrechtse ploeg met 10-3 sterk voor Nijmegen JB1. Vijf van de tien doelpunten van Kampong kwamen op naam van Mink van Dartel.

Na drie openingsminuten waarin de ploegen niet bij elkaar in de cirkel kwamen, loste Danilo Trieling van Nijmegen het eerste schot op doel. Keeper Daan Damman kon makkelijk met de handschoen redden. Ook aan de andere kant moest keeper Rob Peters ingrijpen op een inzet van Stijn Ekelmans.

Foutje afgestraft

Een foutje aan Nijmeegse kant brak de wedstrijd open. De breedtepass voor het doel van Nijmegen langs werd meteen door Kampong afgestraft. De bal kwam in de stick van Ekelmans, die wel raad wist met deze buitenkans. Niet veel later vond Finn van Bijnen in een uitbraak Mats Schooleman, die de 2-0 voor Kampong op het scorebord zette. Nijmegen kwam moeilijk onder de druk van Kampong vandaan. Af en toe was de passing slordig en daar profiteerde Kampong optimaal van. Jens de Vuijst onderschepte de bal en bediende Van Bijnen: 3-0.

Mink van Dartel (r) scoort een van zijn vijf doelpunten voor Kampong JB1 in de NK-finale tegen Nijmegen. Foto: Koen Suyk

Nijmegen kon weinig gevaar stichten. Niek Bijen had een goede kans, maar raakte de bal niet vol. Vlak voor rust scoorde Kampong opnieuw. De bal van Mink van Dartel rolde heel langzaam over de doellijn.

Nijmegen komt sterk terug

Kampong leek op rozen te zitten, maar na rust zette Nijmegen vol druk op de Utrechtse ploeg. Met succes. De bal werd onderschept en na een goede combinatie rondde Zino de Loos vanaf links af. Hugo Peperkamp maakte er vervolgens 4-2 van. Daarna kreeg Nijmegen twee strafcorners op rij. Het leverde niet de aansluitingstreffer op.

Nijmegen leek met het offensief de spanning terug in de wedstrijd te brengen, maar kreeg een tik te verwerken toen Ekelmans na een individuele actie Kampong wat meer lucht bezorgde door de 5-2 binnen te pushen.

Kampong loopt weg bij Nijmegen

Halverwege het duel werd de marge van vier weer hersteld nadat Sybren Loman de strafcorner raak pushte. Daarmee was het verzet van Nijmegen gebroken. Kampong liep verder uit. Met een vier doelpunten op rij en zijn vijfde in totaal tilde Van Dartel de stand naar 10-2. In de slotminuut scoorde Nijmegen nog de 10-3 uit een rebound van een corner.

Foto: Koen Suyk


1 Reactie

  1. eefjerijsouw

    10-3 werd gemaakt door Luxor Lodarmasse


Wat vind jij? Praat mee...