Kampong schakelt verrassend landskampioen hdm uit na shoot-outs

Kampong heeft zaterdag in het Topsportcentrum in Rotterdam gestunt door landskampioen hdm uit te schakelen in de halve finale van het NK Zaal. Shoot-outs brachten de beslissing in de mooie wedstrijd, waarin Kampong twee minuten voor tijd de gelijkmaker maakte (3-3). In de finale is Laren zaterdagavond de tegenstander.

Een lust voor het oog was de schitterende pass van hdm-verdediger Tessa Clasener, die vanaf halverwege de eigen helft de bal via de balk in de vijandelijke cirkel kreeg, bij teamgenote Margot van Hecking Colenbrander. Die wist het buitenkansje te verzilveren en de 1-1 te maken, nadat Kampong via een strafcorner van Renée van Laarhoven op voorsprong was gekomen.

Toen waren er nog maar vier minuten gespeeld. De aantrekkelijke openingsfase werd vervolgd met een pijlsnelle counter van Kampong, waaruit Luna Fokke de 2-1 scoorde. Zaalinternational Van Hecking Colenbrander stal vervolgens de show met twee goals voor hdm voor rust, waardoor de landskampioen met 3-2 voor kwam.

Pien van Nes baalt na haar dure misser in de shoot-outs. Foto: Koen Suyk

Kampong, vijf keer verloren in de poulefase, bood ook in de tweede helft prima weerstand. De hele wedstrijd haalde de ploeg van voormalig zaalbondscoach Michiel van der Struijk in totaal acht strafcorners. Toen de gelijkmaker uitbleef, probeerde Van der Struijk met een extra veldspeler in plaats van keepster Ingeborg Dijkstra vier minuten voor tijd een slotoffensief te forceren. Dat leek aan de vroege kant, maar pakte voor Kampong geweldig uit. Lisa Gerritsen maakte de 3-3.

In de shoot-outs miste Kampong één keer, maar hdm twéé keer. Een push van Pien van Nes op de paal kwam hdm duur te staan, nadat Pam Imhof met een bekeken balletje Kampong naar de finale schoot.