KNHB publiceert programma Hoofdklasse Zaal, district volgt snel

De KNHB heeft vrijdag het programma van de Hoofdklasse Zaal bekendgemaakt. De Hoofdklasse Dames en Hoofdklasse Heren beginnen op 11 december met het starttoernooi op Sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. De eerste speelronde is op 18 december, het finaleweekend is op 28 januari (halve finales) en 29 januari (de finales). De wedstrijden staan in het Match Centre op hockey.nl of in de hockey.nl-app.

De hockeybond is ook drukdoende met de samenstelling van de districtsprogramma’s, waaronder ook de schema’s voor de (landelijke) jeugd. De districtscompetities zaal worden uiterlijk vrijdag 25 november gepubliceerd met uitzondering van het district Zuid Nederland. In Zuid Nederland start de competitie een week eerder en daarom wordt dit programma uiterlijk maandag 21 november gepubliceerd.

De eerste speelronde in de Hoofdklasse Zaal wordt afgewerkt in Sporthallen Zuid in Amsterdam en Topsportcentrum Almere Poort. In het openingsweekend staat bij de dames onder meer het duel tussen regerend landskampioen Den Bosch en HDM op het programma. Bij de heren verdedigt Pinoké de titel. De landskampioen uit Amsterdam komt in de eerste speelronde in Almere uit tegen Voordaan.

Niklas Wellen, Luca Wolff en Miles Bukkens vieren een treffer van Pinoké tegen HDM tijdens de finale van het NK Zaal in Rotterdam. Foto: Willem Vernes

Poule-indeling

De poule-indeling voor de hoofdklassen ziet er als volgt:

Heren

 

Dames

 

Speelschema

Dit is het speelschema voor de Hoofdklasse Zaal Heren en Hoofdklasse Zaal Dames:

Datum Event Locaties
11 december Starttoernooi Valkenhuizen (Arnhem)
18 december Speelronde 1 Sporthallen Zuid (Amsterdam), TSC Almere
7 januari Speelronde 2 Zuiderpark Campus, Olympos (Utrecht)
8 januari Speelronde 3 De Beuk Purmerend, Huis van Eemnes
15 januari Speelronde 4 Galgenwaard, Valkenhuizen (Arnhem)
21 januari Speelronde 5 Olympos (Utrecht), Indoorsportcentrum Eindhoven
28 januari Halve finales Olympos (Utrecht)
29 januari Finales Topsporthallen Rotterdam

Wat vind jij? Praat mee...