Laren en Amsterdam gastheer van EK zaal 2021 voor clubteams

Het Topsportcentrum Almere is volgend jaar het decor van de Europa Cup zaalhockey voor clubteams, officieel de Eurohockey Indoor Club Championships. De organisatie ligt in handen van Laren en Amsterdam. Bij de vrouwen gaan acht clubs daar van 12 tot en met 14 februari de strijd aan om de Europese titel. Bij de mannen strijden acht clubs om promotie naar het hoogste niveau.

De dames van Laren en de heren van Amsterdam zijn volgend jaar in Almere de twee Nederlandse deelnemers. Amsterdam neemt het in Poule A van de Men’s Trophy – de B-divisie van de Europa Cup – op tegen het Belgische Royal White Star, het Engelse Surbiton en het Deense Orient Lyngby. Laren staat in de Women’s Cup tegenover het Oekraïnse Sumchanka, het Spaanse SPV Complutense en de Waterloo Ducks uit België.

De organisatie van het zaalweekend in de topsporthal van Almere, dat plaats biedt aan zo’n drieduizend toeschouwers, ligt in handen van zowel Amsterdam als Laren. De mannen van Amsterdam kroonden zich in februari van dit jaar tijdens het NK zaal tot landskampioen door in de finale Den Bosch te verslaan (5-2). De vrouwen van Laren waren in hun eindstrijd de baas over Kampong (4-2).

Dit jaar werd de strijd om de Europa Cup Zaal voor Dames ook al in ons land afgewerkt. In Sportcampus Zuiderpark nam hdm toen als Nederlands zaalkampioen voor de eerste keer deel aan het Europese zaaltoernooi. De ploeg van Ivar Knötschke moest in de finale uiteindelijk buigen voor Düsseldorfer HC (2-4).

Thuiswedstrijd voor Nicki Leijs

Voor Amsterdam-speler Nicki Leijs, de grote uitblinker tijdens de finale van het NK Zaal van dit jaar, wordt de Europacup zaalhockey letterlijk een thuiswedstrijd. ‘De sporthal in Almere ligt op een paar honderd meter van waar ik woon, dus dat is ideaal’, aldus de 27-jarige middenvelder. ‘Ik was blij te horen dat we in Almere mogen proberen naar de A-divisie te promoveren. Het is een mooie hal met een goeie sfeer. Het toernooi zal ongetwijfeld veel uitstraling hebben, zeker in combinatie met de Europese titelstrijd van de vrouwen. We horen thuis op het hoogste niveau. We gaan straks in Almere serieus werk van promotie naar de A-divisie.’


5 Reacties

 1. philchapel

  Trots op Laren!

 2. henkpeters

  Mooi. En nu ook eens een EK of WK in Nederland organiseren.

  1. arnoldS

   2009 EK Almere? 2019 EC HDM In Den Haag?

 3. ruurdjanrauwerda

  Laren Dames Zaal: kunnen ze hun zaalteam op sterkte houden ? Ook alle zaaldruk op de schouders van Serge Spoelstra leggen ? Succes, Laren!

  1. stekel

   Toch verrassend dat dat Laren dat heeft toegewezen gekregen. T zal niet zijn vanwege de financiële stabiliteit.


Wat vind jij? Praat mee...