Laz Omrani strijdt met bravoure voor minuten bij Den Bosch

Laz Omrani. Zijn naam doet niet vermoeden dat we te maken hebben met een jongen met bruin blond haar en een Brabantse tongval. Toch is Omrani een geboren Bosschenaar, die sinds zijn jeugd bij de plaatselijk trots hockeyt en dit zaalseizoen met de hoofdmacht in de Hoofdklasse Zaal furore maakt. Zijn trots, temperament en bravoure verraden iets van zijn roots.

‘Ik krijg vaker de vraag hoe dat zit met mijn naam’, lachte Omrani, zaterdag na afloop van het eerste duel van zijn ploeg tegen hdm in de Wageningse sporthal De Bongerd. ‘Mijn vader komt uit Tunesië, daar komt mijn achternaam vandaan. Mijn opa heet Lazar. Ik ben naar hem vernoemd, vandaar de afkorting Laz.’

De 18-jarige Bosschenaar deed zijn verhaal schuchter, bijna verlegen. Een behoorlijk contrast met de vol bravoure en vuur spelende aanvaller in het duel met de Haagse opponent.
Neem het moment vlak voor rust nadat Omrani een strafbal tegen kreeg. Briesend liep hij naar de arbiter, zijn ogen spuwden vuur. Minutenlang zat hij vervolgens hoofdschuddend op de bank.
Of het duel vlak voor tijd met hdm-sterspeler Oliver Polkamp. Die dacht even gemakkelijk Omrani voorbij te kunnen lopen. Die trakteerde Polkamp op een stevige ingreep, waarna hij er brutaal met de bal vandoor ging.
‘In het temperament zie je misschien wel iets terug van mijn Tunesische afkomst’, zei Omrani. ‘Als ik in het veld sta, ga ik ervoor. Dan maakt het me niet zo veel uit welke speler voor me staat. Buiten het veld niet, maar binnen de lijnen kan ik wel eens flink opklappen.’ Hij verontschuldigde zich bijna voor zijn tomeloze inzet.

Laz Omrani van Den Bosch stuit op de doelman van hdm. Foto: Koen Suyk

Den Bosch-coach Verboom kan wel genieten van de mentaliteit van de jongeling, die dit seizoen voor het eerst deel uitmaakt van de hoofdmacht. ‘Laz moet het hebben van zijn bravoure en mentaliteit. Aan het begin van het veldseizoen heb ik hem eerlijk gezegd dat hij dit seizoen wel eens weinig speelpunten kan krijgen. Dat schrikt hem niet af. Hij gaat ervoor. In het begin heeft hij ook wedstrijden gehad dat hij amper speelde, maar in de loop van het seizoen zien we hem stappen maken. Dat doet hij helemaal zelf. Waartoe dat kan leiden? Daar doe ik geen uitspraken over.’

‘Juist in de wedstrijd wil je je bewijzen’

De aanvaller zelf laat zich daartoe ook niet verleiden. ‘Ik doe gewoon mijn uiterste best. Hoeveel speelminuten ik ga maken, heb ik vooral zelf in de hand. Natuurlijk is het lastig als je weinig speelt. Juist in de wedstrijd wil je je bewijzen. Maar als dat niet kan, moet het op de training. Ik doe gewoon elke keer mijn uiterste best en zie wel waartoe dat leidt.’

Laz Omrani. Foto: Koen Suyk

In tegenstelling tot het beperkte aantal speelminuten op het veld, speelt Laz Omrani wel veel in de zaal. Tegen hdm als USHC stond hij zaterdag het grootste deel van de wedstrijd in de punt van de aanval. Verboom: ‘Zaalhockey is zijn spelletje. Dat hij veel speelt, heeft hij zelf bereikt. Hij heeft het vertrouwen van de ploeg gewonnen.’

NK Zaal

Omrani beloonde dat vertrouwen tegen hdm met twee treffers en een assist. Tegen USHC was hij eenmaal trefzeker. Met tien doelpunten is hij topscorer van Den Bosch. Bovendien plaatste Den Bosch zich door de 8-2 zege op USHC en het verlies van Rotterdam tegen Union voor de play-offs tijdens de NK Zaal in Rotterdam op 3 februari.

Omrani keek er na afloop van het duel met USHC al naar uit. ‘Die play-offs lijken me geweldig om mee te maken. Ik heb er nu al zin in. Maar eerst volgende week nog twee wedstrijden tijdens de laatste speelronde. Dan moeten we er weer staan. Pas daarna richten we ons op de play-offs en zien we wel hoe ver we komen’, zo sprak hij bescheiden.

Zijn bravoure bewaart Omrani liever voor ín het veld. Om zo veel mogelijk speelminuten te krijgen.


Reacties op dit bericht zijn gesloten.