Rotterdam wint met overmacht de zaaltitel ten koste van Voordaan

De heren van Rotterdam hebben de landstitel in de zaal gewonnen. In een drukbezocht Topsportcentrum in Rotterdam werd in de finale Voordaan met 7-1 verslagen. Het is voor de Rotterdammers de derde nationale titel in de zaalhistorie.

De ontknoping van de herencompetitie kende een spetterend begin. Voordaan kreeg de eerste mogelijkheid via Mike Huisman na voorbereidend werk van Hidde Platenga, de beul van HDM in de halve finales. Huisman kreeg de bal niet langs keeper Mahinder Terlouw.

In de tegenaanval had Jeroen Hertzberger de openingstreffer op zijn stick, maar hij raakte echter de paal. Die kans werd gevolgd door een strafcorner voor de Rotterdammers, maar Pepijn van der Heijden slaagde er echter niet in keeper Coen Visser te passeren. Iets later was Van der Heijden wel succesvol. Met een droge knal uit de tweede strafcorner zette hij Rotterdam op een 1-0 voorsprong.

Temporijk

In een heerlijk tempo golfde het spel op en neer. Voordaan dacht op gelijke hoogte te komen via Jesse Janssen na een voorzet van Hidde Plantenga. De treffer werd geannuleerd. De bal was volgens de scheidsrechter te hoog. Een streep door de rekening van Voordaan.

Dylan Lucieer balt zijn vuist na zijn doelpunt voor Rotterdam in de finale van het NK Zaal tegen Voordaan. Foto: Willem Vernes

De gelijkmaker kwam er alsnog. Vijf minuten voor rust sleepte Mike Huisman de strafcorner tegen de touwen. Een terechte gelijkmaker, want Voordaan speelde net als in de halve finales met veel durf.

Na een goede kans voor Timme van der Heijden soleerde via de rechterflank Menno Boeren richting het doel van Voordaan en schoof de bal langs keeper Visser: 2-1. Daarmee was het nog niet gedaan met de eerste helft. Een paar seconden voor rust sleepte Jeroen Hertzberger de bal heerlijk diagonaal in de bovenhoek.

Tweede helft

Na de pauze bouwde Rotterdam de voorsprong uit naar 4-1. Er was slechts een minuut gespeeld of Hertzberger rondde een Rotterdamse uitbraak succesvol af. Het was zijn tweede van de wedstrijd. Rotterdam gooide het duel daarna in het slot. Twee minuten na de 4-1 volgde de 5-1 via Dylan Lucieer. Zijn schot ging door de benen van keeper Visser. Het zorgde ervoor dat Voordaan voor een loodzware opgave stond.

Teleurstelling bij Voordaan na het verlies in de finale van het NK Zaal tegen Rotterdam (7-1). Foto: Willem Vernes

Voordaan gaf zich ondanks de grote achterstand niet over. Thomas van Battum had het tweede doelpunt voor de Groenekanners op de stick, maar door de ingreep van Matthijs van der Wielen verdween de bal over het doel. Het was wellicht het moment geweest om de spanning weer terug te brengen in de finale. Ondanks verwoede pogingen slaagde Voordaan er niet in een gaatje te vinden in de Rotterdamse defensie.

Het waren de Rotterdammers die de marge juist vergrootten. Opnieuw was het Hertzberger die scoorde. Uit een cornervariant zette hij met zijn derde goal de 6-1 op het bord. Timme van der Heijden bepaalde daarna de eindstand op 7-1. Daarmee verzekerde Rotterdam zich definitief van de derde zaaltitel in de historie en kreeg het sprookje van Voordaan niet het gewenste einde.

Blijdschap bij Menno Boeren, Timo Goor en Jeroen Hertzberger na een van de zeven doelpunten van Rotterdam tegen Voordaan in de finale van het NK Zaal. Foto: Willem Vernes