Vrouwen SCHC veroveren eerste zaaltitel na zege op HDM

De vrouwen van SCHC hebben voor het eerst in de clubhistorie de nationale zaaltitel veroverd. Zondagmiddag was de ploeg van coach Lucas Judge met 3-0 te sterk voor HDM.

Op de overwinning van SCHC was weinig aan te merken. De ploeg uit Bilthoven had lange tijd het beste van het spel, combineerde gemakkelijk naar gevaarlijke doelpogingen en had verdedigend de zaakjes goed op orde. Met name Mette Winter en keepster Marsha Zwezereijn maakten keer op keer duidelijk dat er vandaag niets te halen viel voor HDM.

Na eerste doelpogingen van Laurien Leurink was het Trijntje Beljaars die SCHC in de veertiende minuut op een verdiende 1-0 voorsprong schoot uit een strafcorner. Vier minuten later verdubbelde diezelfde Beljaars de marge, na heerlijk voorbereidend werk van Leurink.

Gebrek aan creativiteit bij HDM

Na rust wilde HDM nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de ploeg ontbeerde de creativiteit om door de hechte defensie van SCHC te dringen. Aan de andere kant loerde SCHC altijd op een derde treffer. Die kwam er uiteindelijk vanaf de strafbalstip nadat Ginella Zerbo bij een doelpoging hard op haar stick werd getikt. De strafbal was een koud kunstje voor Mette Winter, 0-3.

Ook met een extra veldspeelster in plaats van keepster Julia Remmerswaal lukte het HDM in de laatste vijf minuten niet om die bevrijdende treffer op het bord te brengen. Bij de weinige schoten op het SCHC-doel stond bovendien altijd keepster Zwezereijn in de weg. Zo werd de finale beroofd van een hectische slotfase en pakte SCHC met een keurige clean sheet haar eerste hoofdprijs ooit in de zaal.


Wat vind jij? Praat mee...