JO18: Schaerweijde landskampioen na 6-3 zege op Victoria

Schaerweijde JO18 heeft zich zondag in Rotterdam overtuigend gekroond tot landskampioen in de zaal. De ploeg van coach Jur van der Have won met 6-3 van Victoria, mede door een ijzersterke tweede helft.

Victoria begon sterk en kwam in de achtste minuut verdiend op voorsprong via een strafcornerdoelpunt van Thijn van de Giessen. De aanvoerder van de Rotterdammers had even daarvoor nog een strafbal onbenut gelaten. Pas vlak voor rust kon Schaerweijde de achterstand ongedaan maken. Dat gebeurde door goaltjesdief Jurre Bunte, die optimaal profiteerde van balwinst door zijn ploeggenoot Peppe Veen.

Na rust greep Schaerweijde de regie in de wedstrijd. Het was wachten op een tweede treffer, en die kwam er ook. Nadat Victoria via Van de Giessen en Julien Haarman kansen hadden gemist door voortreffelijk keeperswerk van Diederik van den Hoek zette Niels de Joode de ploeg uit Zeist op voorsprong met een fraaie turn.

Binnen tien minuten naar 6-1

Daarna bleef Schaerweijde drukken en volgden de goals zich in rap tempo op. Achtereenvolgens Juup Veen, Teun van Aalderen en twee keer Peppe Veen tilden de score binnen tien minuten naar 6-1. Dat Victoria daarna nog twee keer scoorde via Olivier Sluijters en opnieuw Van de Giessen, had slechts statistische waarde.