LK Zaal (D): Rotterdam, Hurley en Groningen naar Hoofdklasse

De dames van Hurley, Rotterdam en Groningen zijn volgend seizoen op het hoogste niveau actief. Hurley won de beslissende wedstrijd met 4-0 van Schaerweijde. Rotterdam eindigde als 1e in hun promotiepoule, Groningen werd 2e. De Terriërs eindigde puntloos onderaan wist zich niet te handhaven in de Hoofdklasse. Union eindigde na 2 overwinningen en een gelijkspel bovenaan in de poule.

Poule 1

Hurley – Schaerweijde  4-0 (2-0)

Door de overwinning op Schaerweijde is Hurley gepromoveerd naar de Hoofdklasse. De dames uit Amsterdam bleken een klein maatje te groot.

De eerste grote kans was voor Schaerweijde. Anne Wiegers pushte met haar bavkhand net voorlangs het Amsterdamse doel. Maar meteen aan de andere kant was het raak voor Hurley. Pamela Raaff liet keepster Marscha Zwezereijn kansloos na een snelle uitbraak. Sabine Plönissen verdubbelde daarna de score, door goed raak te schieten uit de corner.

Schaerweijde ging op zoek naar de aansluitingstreffer maar keepster Karlijn Adank stond in de weg bij een poging van Elise Schellekens. Maar veel verder dan dat kwam de ploeg uit Zeist niet. Op slag van rust mocht nog een keer aanleggen voor de strafcorner, maar ze stuitte op Zwezereijn.

In de 2e helft gingen leken de dames uit Amsterdam vastberaden om snel de promotie veilig te stellen. Raaff schoor voorlangs. Even later versierde de ploeg een strafcorner. Amber Berlijn maakte uit de 2 rebound de derde goal voor Hurley.

Schaerweijde moest alles op alles zetten om 3 doelpunten te maken. Anne Wiegers stuitte in een poging op doelvrouw Adank. De keepster verrichtte even later goed werk bij een Zeister strafcorner. Maar waar het aan de ene kant niet lukt, vliegen ze er aan de andere kant in. Pamela Raaf zorgde met haar 2e goal voor een veilige marge.

Schaerweijde kreeg nog een paar kansjes, maar scoren deden ze niet meer.

Union – Hurley 3-3 (1-1)

De eerste wedstrijd in Play-in poule 1 tussen de vrouwen van Union en Hurley is geëindigd in een gelijkspel: 3-3. Union

Hoofdklasse-ploeg Union zette Hurley in het begin goed onder druk. Dat leverde een aantal strafcorners op, waarvan Nynke Kappelle er 1 wist te verzilveren. Langzamerhand kropen de dames van Hurley uit hun schulp. Dat leverde een fraai velddoelpunt op van Anouk Lambers.

In het vervolg van de 15 minuten durende helft werd Topklasser Hurley sterker, maar doelpunten leverde dat niet meer op. Union kwam er nauwelijks meer uit. Meteen na rust was het wel raak voor de Amsterdamse dames. Sabine van Silfhout kon een goede aanval van dichtbij binnentikken.

Teken voor Union om een tandje bij te schakelen. Janneke van de Venne trok de stand voor Union weer in evenwicht. Maar daarna was het weer Hurley dat gas gaf. Sabine Plönissen stond aan het eind van een goede aanval op de goede plek. Maar Hurley kon maar kort genieten van de voorsprong. Carlijn van Griensven omspeelde de Amsterdamse doelvrouw knap en scoorde beheerst.

De Terriërs degradeert uit Hoofdklasse

Door het 6-4 verlies tegen Oranje Zwart zijn de dames van de Terriërs gedegradeerd uit de Hoofdklasse. Ook de eerste wedstrijd ging verloren: Groningen was daarin met 2-0 te sterk voor de ploeg uit Heiloo. Met nog 1 wedstrijd te spelen kan De Terriërs zowel Rotterdam als Oranje Zwart (beide 4 punten) niet meer achterhalen.

Groningen – Rotterdam 0-1 (0-0)

Rotterdam heeft goede zaken gedaan door in de laatste minuut de zege te behalen. Groningen werd na een goede 2e helft met 1-0 verslagen.

Groningen begon echter beter aan de wedstrijd. De 1e strafcorner van Groningen werd van de lijn gehaald. Even later kwam een Groningse strafcorner tegen de arm van de lijnstop: strafbal. Jorien Weremeus Buning wist echter keepster Marjolein Bender niet te passeren vanaf 7 meter.

Groningen omsingelde Rotterdam en kon nu en dan gevaarlijk worden. Klaartje de Bruijn stuitte op de sterk uitkomende Bender. Vlak voor rust drongen de Rotterdamse dames een beetje aan in overtal, maar tot grote kansen leidde dat niet.

In de 2e helft versierde Groningen een strafcorner, maar Annemiek Rijling schoot naast. De dames uit het hoge noorden bleven het betere van het spel houden, maar ze slaagden er niet in om Rotterdams keepster Bender te passeren.

Met nog 5 minuten te spelen kwam Rotterdam wat meer in de wedstrijd. Ze leken zelfs op voorsprong te komen, maar een doelpunt Mathilde Aarnink werd afgekeurd. Met nog 2 minuten op de klok kregen zij nog een kans om de score te openen, maar de strafcorner was niet aan de Havenstedelingen besteed.

Maar met nog 18 seconden op de klok was het Claire Visser (foto) die de kans op promotie flink vergrootte: haar strafcorner belandde snoeihard in de rechterbovenhoek.

Oranje Zwart – Terriërs 6-4
1-0 Freeke Moes
1-1 Ylene Seijnesael