Round-up LK Zaal Jongens: Almere JA1 landskampioen!

In het Topsportcentrum in Rotterdam hebben Pinoké (Jongens C), Nijmegen (Jongens B) en Almere (Jongens A) zich gekroond tot zaalkampioen van Nederland. Lees hieronder hoe dat ging.

Almere JA1 – hdm JA1 5-0 (1-0)

Almere Jongens A1 is Nederlands Zaalkampioen geworden. Op het veld – tussen de aan 2 kanten goed bezette tribunes – was Almere hdm de baas. In de rust stond het nog maar 1-0, in de 2e helft liep de ploeg uit naar 5-0.

Opgehitst door een joelende menigte op de tribunes van Topsporthal nr. 1 hadden beide teams na 3 minuten spelen hun 1e strafcorner te pakken. Beide keren was de doelman de winnaar. Weer 3 minuten later was het wel raak. Almere-speler Deegan Huisman draaide knap op de kop cirkel en vond de verre hoek: 1-0.

En die ploeg ging vrolijk door met aanvallen. De jongens uit Den Haag hadden duidelijk moeite met de snel combinerende jongens uit Almere. In een tegenaanval kon hdm’er Koen Bijen alleen op keeper Fedde Hempel aflopen, maar hij miste de kracht om tot een goed schot te komen. Kort daarna trof Jonas de Geus uit een strafcorner de lat boven hdm-doelman Richard Jonas.

En Almere had de smaak te pakken. Het versierde gauw 3 corners. Twee keer zat er een hdm-voetje dwars, een 3e keer was de stop niet goed. Almere bleef de sterkere ploeg maar nu en dan kon hdm eruit komen. Olivier van Slooten had een vrije schotkans maar de hoek was te moeilijk. Aan de kant van Almere was het aanvoerder Daan Dekker die hoog voorlangs schoot.

In de 2e helft zette Almere hdm meteen klem op eigen helft. Bij een spaarzame uitbraak beging hdm’er Koen Bijen een aanvallende overtreding en moest met geel naar de kant. Almere profiteerde meteen van de ruimte. Daan Hoepman scoorde na een perfect uitgespeelde aanval: 2-0. Halverwege de 2 helft kroop hdm iets meer uit zijn schulp. Martijn Dolman had geen geluk: hij trof met het puntje van de stick de paal.

Maar het was Almere dat de wedstrijd ogenschijnlijk makkelijk onder controle had. Na goed aanzetten haalde het een strafcorner, maar door te lang te treuzelen, ging de bal naar hdm. De ploeg uit Den Haag moest het spel maken, maar had moeite de Almeerse muur te slechten. Met nog 5 minuten te spelen leek Jonas de Geus de finale vroegtijdig te beslissen; hij passeerde doelman Richard Jonas: 3-0.

De jongens van hdm moesten nu alles uit de kast halen om nog zicht te houden op een goed resultaat. De ploeg haalde de keeper eruit en kreeg een strafcorner, maar het aangeven ging helemaal fout. In de tegenstoot kon Juan Fortuin de bal in een leeg doel werken: 4-0. Even daarna drukte Fabian Becker de bal over de lijn, die zonder zijn tikje al een doelpunt was geweest van Deegan Huisman: 5-0.

Almere mocht na het laatste fluitsignaal nog een keer aanleggen voor een strafcorner, maar nam genoegen met de 5-0 voor het landskampioenschap.

Nijmegen JB1 – Victoria JB1 4-4 (2-2) 4-2 na strafballen

In de sfeervolle Sporthal 1 in Rotterdam is Nijmegen landskampioen Zaal geworden. In een bloedstollend spannende de finale waren ze na strafballen te sterk voor Victoria. Tot 25 seconden voor het einde keken de Nijmeegse jongens nog tegen een 3-4 achterstand aan.

Victoria begon sterk aan de finale. Na 5 minuten spelen kreeg het een strafbal toen Olivier van Tongeren hem het scoren werd belet. Hij pushte zelf de strafbal feilloos langs Ischa Haukes. Daarna kreeg Nijmegen zijn 2e strafcorner van de wedstrijd, maar Victoria-keeper Flaviu Forfota kwam sterk uit zijn goal.

Nijmegen kwam sterk terug. In 1 minuut tijd bogen de jongens een 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Silas Lageman en Lars van Hellemondt maakten de treffers. Vervolgens liet Nijmegen zich zakken en moest Victoria het spel maken.

De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Na een prachtige solo van Alexander Schop kon Hidde Linssen het klusje eenvoudig afmaken: 2-2

Na rust kwam Victoria goed uit de startblokken. Alexander Schop schoof de bal behendig langs keeper Haukes: 2-3Nu moest Nijmegen het spel maken. Silas Lageman draaide zich aan de kop van de Rotterdamse cirkel knap vrij, schoot hard richting de hoek, maar de bal belandde op de stick van de duikende Forfota.

Maar ook Victotia bleef gevaarlijk. Loek van Dijk draaide via de balk de cirkel in en kreeg een strafcorner. Joost van Eijck pushte die naast het Nijmeegse doel. Daarna ging het minuten lang op en neer. Toch was het Victoria dat de score verder uitbouwde. Na een klasse-actie Daniël Mak kwam de bal terug van de paal. Loek van dijk wist wel raad met die situatie: 2-4.

Het was aan de andere kant Jim van de Venne die de spanning 5 minuten voor tijd terug bracht met zijn treffer: 3-4. Nijmegen besloot alles op alles te zetten en de keeper naar de kant te halen. Dat leverde Lars van Hellemondt een dot van een kans op, maar hij miste het doel. Met nog 2 minuten op de klok kreeg Nijmegen een strafcorner. Opnieuw verkleinde Forfota goed zijn doel.

Victoria leek op de overwinning af te steven, maar met nog 25 seconden te spelen prikte Silas Lageman de gelijkmaker binnen. Strafballen. Daarin was Nijmegen het koelbloedigst.

Nijmegen JB1 wint van Victoria JB1

Teleurstelling bij Victoria JB1-speler Joost van Eijck

(foto’s: KNHB/Willem Vernes)

Pinoké JC1 – Cartouche JC1 5-1 (3-1)

De jongens van Pinoké C1 grepen in Topsporthal 2 de landstitel na een 5-1 zege op Cartouche, dat gecoacht wordt door onder meer Timmo Kranstauber.

Pinoké begon feller aan de wedstrijd en kwam na 4 minuten op voorsprong. De vliegensvlugge Yanik Papa haalde de achterlijn en legde de bal terug op Miles Bukkens, die ‘m keurig binnenschoof: 1-0.

Daarna ging Pinoké op zoek naar de 2-0. Tim van Vliet was er dichtbij, maar hij lobte de bal niet alleen over Cartouche-keeper Ole Dorscheidt heen, maar ook over het doel. Daarna moesten de Steekneuzen even in de achteruit. Cartouche zette steeds meer druk naar voren en dat resulteerde in enorme kansen. Tot 2 keer toe rolde de bal net naast. Uiteindelijk viel het doelpunt dan toch; het was Christaan Schep die de 1-1 voor zijn rekening nam.

Op dat moment werd Pinoké wakker. Al snel joeg Fabio Viera de bal tegen de touwen. Kort daarop begonnen de fans van Cartouche te juichen na een inzet van Valentijn Oosterbeek, maar de bal was toch echt naast gegaan. Uit de daaropvolgende counter sloeg Miles Bukkens namens Pinoké genadeloos : 3-1.

Meteen in de 2e helft kreeg Cartouche de uitgelezen kans om iets terug te doen: een strafbal. Maar het lukte Guus Alewijnse niet om de bal in het doel te krijgen; keeper Steven Verhoogt stond in de weg. Het zat Cartouche ook niet mee, want even later pushte Christiaan Schep een strafcorner op de paal en redde Pinoké een inzet van Jens Wulfsen van de lijn. Bij elkaar hadden dat zomaar 2 of 3 goals kunnen zijn, maar het waren er 0.

Uiteindelijk maakte Joppe Stappenbelt er aan de andere kant van het veld 4-1 van. In de slotfase, toen Cartouche met een vliegende keep speelde, bepaalde Miles Bukkens met z’n 3e treffer via een counter de eindstand op 5-1.

ROTTERDAM - NK Zaalhockey. Jongens C. Cartouche-Pinoke 1-5. KNHB/KOEN SUYK

(foto: KNHB/Koen Suyk)