Round-up LK Zaal Meisjes: Goud Kampong A1, A’dam B1, Gooische C1

Kampong MA1, Amsterdam MB1 en Gooische MC1 hebben zaterdag in het Topsportcentrum Rotterdam goud gewonnen op de Landskampioenschappen Zaalhockey. Zilver was er voor hdm MA1, Den Bosch MB1 en Hurley MC1.

Hdm MA1 – Kampong MA1 3-4

De meisjes van Kampong A1 legden beslag op de landstitel na een 3-4 zege op hdm. Kampong kwam werkelijk als een raket uit de startblokken. Na een mooie actie over rechts legde Josje Poelmann de bal terug en kon Carmel Bosch de openingstreffer binnenschuiven: 0-1. Kort daarop werkte Annabel Weers de bal net naast, maar het was duidelijk dat Kampong vanaf de 1e seconde het heft in handen nam.

Het was dan ook enigszins verrassend dat hdm al snel op gelijke hoogte kwam. Margot van Hecking Colenbrander joeg de 1-1 in het doel. Het deerde Kampong echter niet; de domstedelingen gingen op hun dooie gemak verder waarmee ze begonnen waren: scoren. Jutta van Crevel schreef de 1-2 op haar naam en Bente Poelmann de 1-3.

Toch gaf hdm zich niet zomaar gewonnen. Al snel maakte Margot van Hecking Colenbrander haar 2e van de wedstrijd, waardoor de ploeg uit Den Haag volop in de wedstrijd bleef.

In de 2e helft ging hdm met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Het had genoeg balbezit, maar grote kansen creëerde het niet. Het mocht echter niet baten, want 10 minuten voor tijd vergrootte Kampong de voorsprong alleen maar. Terwijl hdm’er Veerle van Bruïne bloedend op de grond lag omdat ze een bal in haar gezicht had gekregen, sloeg Jutta van Crevel toe: 2-4.

Hdm ging vanaf dat moment met een vliegende keep spelen en bleef knokken voor wat het waard was. Zo maakte Margot van Hecking Colenbrander uit een strafcorner haar 3e treffer van de wedstrijd. Daarna was het wachten op de gelijkmaker. Hdm kreeg nog een strafcorner, maar die ging er niet in. Daardoor ging de titel naar Kampong.

_W2L7698

Amsterdam MB1 – Den Bosch MB1 8-3

Op de vroege ochtend werd de allereerste finale van vandaag gespeeld: Amsterdam MB1 tegen Den Bosch MB1. Zowel Amsterdam als Den Bosch hadden een volledig vak publiek meegebracht en onder luid gejuich kwamen alle speelsters het veld op. Na 3 minuten was er een eerste kansje voor Amsterdam, maar keepster Rosalie Lubeck kon gemakkelijk redden. Na 5 minuten spelen zette Noor Omrani Den Bosch op voorsprong: 1-0. Even later voorkwam keepster Zoë van den Barselaar dat Den Bosch de score verdubbelde door een mooie redding.

Amsterdam kwam er vervolgens met een aantal acties mooi uit en versierde een strafcorner in de 10e minuut: daaruit scoorde Sosha Benninga de gelijkmaker. Amsterdam had in de eerste helft meer balbezit, maar stuitte regelmatig op een goed verdedigend Den Bosch. De Brabantse meiden konden er via snelle counters gevaarlijk uitkomen. Wederom een strafcorner voor Amsterdam, maar die werd gered op de lijn. Door opzettelijk over de achterlijn spelen en daarna geen afstand houden gaf Den Bosch vervolgens 2 strafcorners weg. De 2e werd binnengetikt door wederom Benninga. Amsterdam raakte toen in een flow: Karlijn Goes omspeelde knap keepster Lubeck en tikte de 3-1 binnen. Nog geen minuut later dwong Den Bosch een strafcorner af, maar die belandde hard op de paal. Een strafcorner aan de andere kant ging er ook niet in, waardoor de teams met een 3-1 stand de rust ingingen.

Madelief van Pinxteren pakte meteen na rust een groene kaart, maar Amsterdam kon geen gebruik maken van de overtalsituatie. Een paar minuten in de tweede helft duwde Amsterdam door. Noor de Baat scoorde prachtig hoog in het dak en nog geen minuut later lag de 5-1 van de stick van Emma Vrieler erin. Den Bosch kreeg middels een strafcorner de kans om wat terug te doen: Noor Omrani pushte hard de 5-2 binnen. Even later gooide Amsterdam de wedstrijd echter in het slot: 6-2.

Den Bosch ging met nog 8 minuten op de klok met een extra veldspeelster spelen, maar het was Amsterdam dat daar in eerste instantie van profiteerde: Karlijn Goes maakte de 7-2 voor de Amsterdamse meiden. Den Bosch kon via een strafcorner van Danique van der Veerdonk de 7-3 maken. Een tweede strafcorner werd wel door de Amsterdamse verdediging gekeerd. Vrieler maakte de laatste goal van de finale en scoorde uit een strafcorner de 8-3. Het slotoffensief van Den Bosch mocht niet meer baten: eindstand: 8-3, Amsterdam MB1 kampioen!

_W2L7006
Sosha Benninga (links) reageerde na afloop van de wedstrijd: ‘In het begin was er wel spanning, maar daarna rolde het gewoon. Op een gegeven moment stonden we met 5-1 voor, maar in de zaal weet je nooit wat er kan gebeuren. Maar toen we met 7-3 voorstonden met nog maar een paar minuten op de klok toen wisten we: hij is binnen!’
Benninga had zelf met 2 goals een flink aandeel in de score. ‘Om hier te scoren, met zoveel publiek en je naam die omgeroepen wordt, dat is echt super. Vorig jaar raakte ik de paal en toen werden we net geen kampioen. Nu lukte het wel. Het maakt me niet uit wie er scoort hoor, het gaat om het team. Maar ja, als je er dan in dé finale 2 scoort, dat is wel helemaal lekker natuurlijk!’

Gooische MC1 – Hurley MC1 2-2 (0-0) 3-1 na strafballen

De meisjes van Gooische zijn Nederlands Kampioen Zaal geworden. Voor een goed gevulde tribune – de wedstrijd begon al om 9 uur – in Topsporthal nummer 2 in Rotterdam, versloegen ze Hurley na strafballen. Na 2 keer 20 minuen spelen stond er 2-2 op het scorebord. Gooische nam de strafballen beter: 3-1.

De meiden van Hurley begonnen fel aan de finale. De eerste vrije kans was voor Rosa Slop. Daaruit volgde de 1e strafcorner. Die werd tot 2 maal toen goed gered door de keepster van Gooische, Frederique Wollaert.

Hurley kreeg nog een aantal strafcorners en wisselden de aangeefplek af. Het resultaat bleef echter uit. De Gooische-meisjes wisten maar moeilijk onder de Amsterdamse druk uit te komen. Maar 6 minuten voor rust wist het de 1e strafcorner te forceren. Die werd er goed uitgelopen door de verdediging van Hurley.

Een paar minuten later soleerde Hurley-speelster Daantje de Kruijff prachtig door de verdediging, ging om de keepster heen, maar had toen geen controle meer om de bal in het lege doel te schuiven. Geluk voor Gooische. In de laatste minuut redde Frederique nog 2 keer goed op schoten van de Hurley-aanval.

Coach Tom van ’t Hek sprak zijn meiden in de rust bemoedigend toe. Dat resulteerde meteen in een strafcorner, maar stuitte in 1e instantie nog op Roos van der Veen. Meteen daarna was het wel raak. Floor Elshout passeerde de keepster: 1-0 En Gooische had de smaak te pakken. Keepster van der Veen moest handelend optreden op een schot van Luca Preijde.

De eerste grote kans voor Hurley kwam van de stick van Marijne Buhrman. De Gooische-keepster redde goed, net als op de daaropvolgende 2 strafcorners. Frederique Wollaert is in grote vorm, maar dan is 8 minuten voor tijd een push in de hoek van Daantje de Kruijff haar toch te machtig: 1-1.

Daarna leek Gooische weer op voorsprong te komen vi een strafcorner van Floor Elshout, maar de bal was niet buiten de cirkel geweest. Even later was het aan de ander kant raak. Na een goede aanval gaf Rosa Slop het beslissende zetje: 2-1. Gooische-speelster Nita Eckenhausen versierde een strafcorner. Een overtreding op Luca Preijde leverde de meisjes een strafbal op. Die kans was aan dezelfde speelster wel besteed: 2-2.

Strafballen moesten de beslissing brengen. Die namen de meiden van Gooische beter. Keepster Frederique Wollaert stopte 2 inzetten van Hurley en Claire Snel maakte de beslissende strafbal. Gooische kampioen!