O14: Zaaltitels voor Klein Zwitserland JO14-1 en MO14-1

Dubbel feest voor Klein Zwitserland, want in navolging op de jongens, heeft ook MO14-1 de zaaltitel te pakken. KZ versloeg Rotterdam met 2-1. De doelpunten kwamen van de sticks van aanvoerder Evie Belgraver en Emilie Duijndam. Emilia van Muyden maakte de enige Rotterdamse treffer.

Finale O14

MO14: Ook meiden van KZ grijpen titel na zege op Rotterdam (2-1)

Aanvoerder Evie Belgraver zette KZ al na negen minuten op voorsprong. De tweede strafcorner van de wedstrijd pushte ze feilloos binnen. Lang leek het erop dat het bij die ene treffer zou blijven, tot Emilie Duijndam de score verdubbelde: 2-0. Emilia van Muyden deed vlak voor tijd nog wat terug (2-1), maar dichterbij kwam de Rotterdamse ploeg niet meer.

JO14: KZ grijpt titel na overwinning op Schaerweijde (3-6)

De jongens O14 van Klein Zwitserland zijn de allerbeste zaalhockeyers van Nederland. De Steenbokjes versloegen Schaerweijde met 3-6. KZ moest het vooral hebben van een geweldige start. Binnen negen minuten stond de ploeg al met 0-3 voor. Schaerweijde deed wat het kon, maar kreeg de achterstand niet weggewerkt.

Halve finales O14

MO14: Klein Zwitserland-Den Bosch 4-2
In navolging van de jongens van Klein Zwitserland hebben ook de meisjes O14 van de Haagse club de finale van het NK Zaal bereikt. In de halve finales werd Den Bosch met 4-2 verslagen. Met een 3-1 ruststand leek de wedstrijd beslist, maar na rust beleefde Klein Zwitserland nog enkele benauwde momenten. Nadat Noa Huibers voor Den Bosch de marge naar een doelpunt had verkleind, stopte KZ-keepster Ymke Kroon een strafbal. Ook twee van de drie Bossche strafcorners redde Kroon, de andere werd van de lijn gehaald. Dies Maaskant scoorde daarna de bevrijdende vierde treffer voor Klein Zwitserland, dat in de finale tegen Rotterdam speelt.

MO14: Rotterdam*-Hurley 1-1 R’dam wint na shoot-outs (2-1)
In de andere halve eindstrijd waren shoot-outs nodig om een beslissing te brengen. Hurley leek lange tijd op een finaleplaats af te steven. De openingstreffer van Isabel van den Bosch na twee minuten bleef heel lang op het bord staan. In de slotfase dwong Rotterdam via een rake strafcorner van Julie Ringburg shoot-outs af, na een gouden wissel. Keepster Olivia Kirindongo was even ingeruild voor een extra speelster. In de shoot-outserie hield Rotterdam de zenuwen beter in bedwang en bereikte zodoende de NK-finale.

JO14: HDM-Schaerweijde 2-3
De blijdschap na het eindsignaal was groot. De spelers van Schaerweijde sprongen elkaar in de armen. Ze hadden de finale van het NK Zaal JO14 bereikt. In een spannende wedstrijd werd HDM met 3-2 verslagen. Tot twee keer toe moest de ploeg uit Zeist een achterstand ongedaan maken. De beslissing viel vlak voor tijd. Na een overtreding van HDM kreeg Schaerweijde een strafcorner die werd verzilverd door Derk Sijpkens.

JO14: Klein Zwitserland-Gooische 4-2
In de NK-finale van JO14 speelt Schaerweijde tegen Klein Zwitserland. De Haagse ploeg rekende in de andere halve eindstrijd af met Gooische. Het werd 4-2. Otte Keizer had met twee treffers een groot aandeel in de zege van Klein Zwitserland. Beide doelpunten van Gooische kwamen op naam van Jonas Overgaauw.