Finales O18: Kampong MO18-Rotterdam MO18 en S’Weijde-Victoria

Bij de O18-jeugd hebben de jongens van Schaerweijde de finale gehaald ten koste van HDM (4-1). In de andere halve eindstrijd was Victoria met 4-2 te sterk voor Gooische. Later op de dag haalden de meisjes van Kampong en Rotterdam de eindstrijd om de nationale zaaltitel.

MO18: HDM-Kampong 1-3
Met drie doelpunten voor rust van Kampong was het duel tegen HDM eigenlijk al in Utrechts voordeel beslist. Na vier minuten opende Livia van Dijck de score die acht minuten later werd verdubbeld door Olivia Huisman. Nog voor rust maakte Van Dijck met haar tweede doelpunt de 0-3. HDM deed na rust nog iets terug via Jasmijn van der Kaaij, maar daar bleef het bij wat HDM aanging. Kampong was nog dichtbij de 1-4 maar de bal van Huisman belandde op de paal.

MO18: Nijmegen-Rotterdam 0-3
Voor honderden toeschouwers in het eigen Topsportcentrum Rotterdam heeft Rotterdam MO18 zich overtuigend geplaatst voor de finale van het NK Zaal. De ploeg van coach Pieter Bos had weinig moeite met Nijmegen, dat nauwelijks tot doelpogingen kon komen. Het werd 0-3.
Bij Rotterdam eisten voorhoedespeelsters Isis van der Kooij en Jaidy Greebe de hoofdrollen voor zich op. Van der Kooij zette haar ploeg aan het einde van de eerste helft verdiend op voorsprong, waarna de beweeglijke Greebe de marge nog vóór rust verdubbelde. Vijf minuten in de tweede helft was Greebe opnieuw trefzeker. Tussendoor had Van der Kooij uit een strafcorner nog hard tegen de paal geschoten. Nijmegen kon er slechts één kan van Meinou Minkema tegenover zetten: zij schoot echter uit vrije positie naast het Rotterdamse doel.

JO18: Schaerweijde-HDM 4-1
Dankzij een 4-1 zege heeft Schaerweijde zich verzekerd van de finale van het NK Zaal voor Jongens O18. De iets later binnengekomen toeschouwers hadden iets gemist. Al binnen een minuut kwam Schaerweijde door een verzilverde strafcorner van Lucas Corstens op voorsprong. Lang stond de 1-0 niet op het bord, want HDM sloeg direct terug. De 1-1 kwam van de stick van Tycho van Klaveren. Schaerweijde leek voor rust op 2-1 te komen, maar de strafbal werd gekeerd door HDM-keeper Ivo van Doorn. Even later was daar de voorsprong alsnog voor Schaerweijde via Jurre Bunte. Een voorsprong die uiteindelijk werd uitgebouwd naar een ruime marge van 4-1 door goals van Nees van der Hurk en Niels de Joode.

JO18: Gooische-Victoria 2-4
In een goedgevuld Topsportcentrum Rotterdam heeft Victoria zich geplaatst voor de finale van het NK Zaal. In een boeiend gevecht met Gooische maakte de Rotterdamse ploeg diep in de tweede helft een 1-2 achterstand ongedaan, om de voorsprong vervolgens niet meer uit handen te geven. Eerst schoot Pepijn Schras hard raak uit een strafcorner (2-2), daarna maakte Thijn van de Giessen de 2-3 uit een strafbal. Julien Haarman zorgde in de slotseconden ook nog voor de 2-4.
Van de Giessen had Victoria in de eerste helft ook al op voorsprong gezet, waarna Sander van de Putte namens Gooische nog voor een ommekeer had gezorgd met twee mooie doelpunten. Gooische kon aanvallend te weinig inbrengen om een finaleplaats af te dwingen. In de eindstrijd staat Victoria morgen in het eigen Rotterdam tegenover Schaerweijde JO18.