Terugblik LK Zaal: 6500 bezoekers, topsfeer en maar 1 hechting

Afgelopen weekend stond volledig in het teken van zaalhockey: voor het eerst werden de finales A-, B- en C-Jeugd, de Reserveklasse Senioren en de Hoofdklasse op 1 dag gespeeld. Het Topsportcentrum Rotterdam was gastheer van dit grootschalige evenement, dat met 6500 bezoekers een flink succes genoemd kan worden. ‘Dit smaakt naar meer’.    

Dennis de Lugt is coördinator bij de afdeling Competitie van de KNHB en superenthousiast over afgelopen weekend: ‘Het was helemaal top. De sfeer was goed en de sportiviteit optimaal. Kijk, er staat echt iets op het spel bij die finales. Desondanks zijn er geen incidenten geweest, niet op het veld en niet op de tribunes. We hadden hier vooraf alleen maar van kunnen dromen.’

Topsporthal 1, waar de finales van de Jeugd en de Hoofdklasse werden gespeeld, biedt plaats aan maximaal 2400 toeschouwers. De Lugt: ‘Tijdens de piek waren er 2200 toeschouwers binnen, er waren nog maar een paar stoeltjes leeg’. Ook op social media was veel activiteit, bijvoorbeeld foto’s en filmpjes van de opkomst en line-up van de teams. Zaterdagochtend was de hashtag LKZaal16 trending topic op Twitter.

Meevieren

Is er dan helemaal niets fout gegaan? Er vallen een paar lichte blessures te melden, niets ernstigs. Eén speler van Amsterdam moest langs de kant gehecht worden. ‘En tijdens de playoffs op zondag moest een speler van de Reigers naar het ziekenhuis, maar die was alweer terug voor de 3e poulewedstrijd en kon de promotie van zijn club gewoon meevieren.’

Evaluatie

Volgend jaar weer dus? De Lugt: ‘Er komt nog een evaluatie van het evenement, om te kijken hoe we het programma kunnen finetunen of uitbouwen. Maar dit smaakt absoluut naar meer’.

Ook nog aan het nagenieten? Bekijk hier alle tweets en nieuwsberichten.

 

 


1 Reactie

  1. JacobiendeB

    Zeker mooi evenement, maar er valt naast de hechting toch ook nog wel een losse tand te melden. Tijdens de finale van MA1, raakte een meisje van Kampong eerst het gebit van een hdm verdedigster voordat ze scoorde. Zie de beelden op de Kampong site!! Zonder bitje was de schade nog veel groter geweest!!!


Wat vind jij? Praat mee...