Manu Verga: ‘Vangen gemis van De Geus en Pieters goed op’

De mannen van Almere hielden zaterdag aan de vierde speelronde van de Hoofdklasse Zaalhockey drie punten over en behouden daarmee de tweede plek in Poule A. Van de Reigers werd spectaculair gewonnen in de slotminuut met 4-3, terwijl eerder op de dag regerend landskampioen Amsterdam met 1-4 te sterk was.

Almere-speler Manuel Verga was na afloop tevreden: ‘Het doel van vandaag was minimaal drie punten halen. Nu zijn we redelijk safe gespeeld van degradatie en houden we nog goed zicht op de play-offs’.

Bij Almere ontbraken zaterdag voor het eerst dit seizoen de internationals Jonas de Geus en Terrance Pieters. Beiden zijn op dit moment in Australi√ę op trainingsstage met de Oranje Heren. Almere-coach Pasha Gademan kan voor de rest van het zaalseizoen ook geen beroep meer doen op zijn twee sterkste spelers.

Een groot gemis zou je zeggen, want in de eerste drie speelronden schreven De Geus en Pieters 18 van de 35 gescoorde doelpunten op hun naam. ‘Het zijn twee goede creatieve spelers, dus natuurlijk missen we dat wel in de aanval. Maar we hebben genoeg spelers en andere kwaliteiten om dat op te vangen. Dat is geen probleem’, aldus een relaxt ogende Verga.

Hij speelde zaterdag opvallend genoeg op basketbalschoenen. Waarom? Bekijk het hele interview met Manuel Verga hieronder.


Wat vind jij? Praat mee...