Manuel Verga gaat goed nadenken over langer verblijf in Spanje

Met rugnummer 23 en broeknummer 10 loopt hij weer op de velden. Hoewel de naam op zijn shirt ‘Fortuin’ anders doet vermoeden, is Manuel Verga weer in Nederland. De aanvaller verkaste dit seizoen naar Spanje, maar sluit de zaalperiode weer aan bij zijn oude club Almere.

‘De vorige nummer 10 gaf zijn nummer aan mij, en ik heb mijn shirt ook weer doorgegeven. We willen niet dat het rugnummer verloren gaat’, verklaart Verga nadat hij werd aangesproken op zijn tenue. Teamgenoot Daan Hoepman draagt nu het felbegeerde nummer. Omdat er bij Almere geen broekjes meer waren, besloot Verga dan maar zijn oude aan te doen. ‘Van de shirts was alleen dit nummer nog over. Het shirtje van Juan Fortuin.’ En zo had Verga vanmorgen zijn outfit compleet.

Verga vs Verga

Hoewel het samengestelde outfit anders doet vermoeden, voelde de terugkomst voor Verga als een warm welkom. Terug bij zijn vrienden en familie en zijn oude club. Toeval of niet: Verga opende het zaalseizoen met Almere met de eerste wedstrijd tegen Kampong. Vanwege het ontbreken van Alexander Cox – hij is in India voor het WK met Ierland – is Alejandro Verga coach. De vader van Manuel en Valentin. Verga en Verga zaten vanmorgen samen aan de ontbijttafel en reden samen naar Amsterdam, maar spelen tegen zijn vader vindt de aanvaller niet bijzonder. ‘Het is de eerste keer dat ik tegenover mijn vader sta, maar dat is vooral gewoon leuk. Het zorgt niet voor extra spanning of wrijving. Het hoort er gewoon bij.’ Senior won met 5-3 van junior. Almere hield knap stand tegen het Kampong met onder meer Bjorn Kellerman en Martijn Havenga in de selectie, maar kreeg met met vliegende keeper in een uiterste poging om de gelijkmaker te forceren de 5-3 te verwerken.

Twee weken geleden speelde Verga zijn laatste wedstrijd met San Sebastian. Op 2 december speelde hij een uitwedstrijd tegen Malaga. Dat was een voordeel: zo kon de spits direct na het douchen door naar het vliegveld. Zo kwam hij een aantal uur na zijn laatste wedstrijd al aan op Amsterdam. Daar begon hij meteen met Almere met de voorbereiding voor de zaal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

G A M E D A Y ☄️ laatste keer voor de winterstop #ready #gassen #youths

Een bericht gedeeld door Manuel Verga (@manuel_verga) op

Verga heeft het naar zijn zin in Spanje. ‘Het bevalt goed en ik ben heel blij met mijn keuze. We winnen veel en dat maakt het helemaal fijn’. De broer van international Valentin Verga komt ook tot rust in het Zuid-Europese land. Hij is voornamelijk aan het hockeyen in Spanje. Vlak voor zijn vertrek gaf Verga aan dat hij maar voor een seizoen zou verkassen. Maar daar is hij nu niet meer zeker van. ‘Ik weet niet waar ik over een half jaar sta. Voor hockey ben ik natuurlijk het liefst in Nederland, maar er zijn ook heel veel andere dingen die me meer trekken in Spanje.’ Het Spaanse leven bevalt de aanvaller wel. ‘Het leven is een stuk relaxter. Ik merk dat ik veel meer tot rust ben daar en dat vind ik heel fijn. Ik heb natuurlijk mijn hele leven in Nederland, dat is weer de andere kant. Dus ik moet er nog even goed over nadenken.’

Vlak na de tweede wedstrijd tegen hdm (3-3) racet Verga met zijn vader terug naar huis. Ze gaan samen naar de finale van het WK kijken. ‘Ik ben trots op mijn broer. Het wordt een fantastische finale. Wie er wint? Nederland natuurlijk!’

Eerste speeldag Hoofdklasse Zaal: Soren Bigalke van hdm met Manuel Verga van Almere. Foto: Orange Pictures

 


Wat vind jij? Praat mee...