Feesten zit er voor Mila Muyselaar niet in na verloren finale

Feesten zit er voor Mila Muyselaar zaterdagavond niet in. Haar ploeg hdm ging in de zaalfinale tegen Kampong met 3-0 ten onder. ‘Zij hebben terecht gewonnen.’

Muyselaar (op de foto met het bord in haar handen) en haar teamgenoten verzamelen zich zaterdagavond in het clubhuis van hdm. ‘Daar gaan we nog wel even naartoe, ja. Helaas zonder gouden medaille. Het is voor hdm sowieso een beetje tegengevallen volgens mij. We hadden 6 teams in de finales…’ Daarvan pakte alleen hdm Heren 3 goud.

Slechte beginfase

Hdm Dames 1 liet het volgens Muyselaar vooral in de beginfase liggen. Kampong kwam al razendsnel op 1-0 en maakte in de 1e helft ook de 2-0 nog. ‘Zonde dat je het in het begin al laat liggen. We komen 2-0 achter en daarna gaan we pas hockeyen. Zo zie je maar dat het in het zaalhockey supersnel kan gaan. De eerste minuten kunnen cruciaal zijn. En je moet 40 minuten scherp blijven.’

In de 2e helft drong hdm wel aan, maar voor Kampong kwam de overwinning nauwelijks echt in gevaar. ‘We hebben geen hele grote kansen gehad, dat klopt. Ja, wel een paar corners. En we hebben een paar keer op de keeper geschoten. Maar we waren net iets te slordig. Na die goals van Kampong hebben we er echt wel een wedstrijd van gemaakt, maar het lukte niet om door te drukken. Zonde.’

Finaledag

Over de organisatie van de finaledag was Muyselaar meer dan tevreden. Het was dit jaar voor het eerst dat alle finales, zowel van de senioren als de jeugd, op 1 dag gespeeld werden. ‘Hartstikke leuk. Ik denk dat er nog nooit zoveel mensen naar dameszaalhockey hebben gekeken. Méér publiek is altijd goed. Ik heb ook het idee dat zaalhockey steeds populairder wordt. Wat mij betreft is het dus zeker voor herhaling vatbaar.’