Groei blaashallen zet door, dit seizoen zeven nieuwe

De groei van het aantal blaashallen in Nederland zet door. Inmiddels zijn er al 21 hockeyverenigigen die beschikken over een indooraccommodatie voor zaalhockey. Dat zijn er zes meer dan vorig seizoen.  

Leonidas had al een semi-permanente tent in 2011, maar liet dit jaar een nieuwe blaashal plaatsen met vier velden. Ook Deventer (permanente hal), SCHC, Leeuwarden, Wijchen, Leiden, Kromme Rijn en Wageningen hebben sinds dit seizoen een eigen blaashal. De nieuwe hallen verrijzen in deze periode stuk voor op de velden. Daar is veel mankracht voor nodig. Deze week zette SCHC de selecties van Heren 1 en Dames 1 in om de klus te klaren.

Hockeyclubs Amsterdam, Kampong, Fletiomare, HGC, Zoetermeer, Cartouche, Ring Pass, Laren, Westerduiven, Alecto, Leusden, HOD en Tilburg beschikten al over een eigen opblaashal. Naarden heeft geen opblaashal, maar een tent.

Er zijn ook clubs die beschikken over een eigen stenen hal. Dat zijn Kieviten, Victoria, Schaerweijde en hdm. Nijmegen heeft een semi-permanente hal in een manege, GHBS heeft een vloer in het middenstuk van een ijsbaan. Bully is nu bezig aan de bouw van een eigen stenen hal, die in het voorjaar van 2019 klaar moet zijn.

Zaalhockey van start

Het zaalhockeyseizoen start dit weekend voor een groot aantal teams. De Hoofdklasse begint 9 december met een starttoernooi in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. Een weekend later – 16 december – begint de officiële competitie. De laatste speeldag van de reguliere zaalcompetitie is 26 januari in Topsportcentrum Rotterdam, een week later (op 2 februari 2019) is het NK zaal ook in Rotterdam.


2 Reacties

  1. eline-hulst

    De reguliere competitie heeft zijn laatste speelrondes op 17 feb 2019.

  2. kwinter

    Echt super die blaashal. Wij hebben die van ons gekocht bij Polyned en zijn heel erg tevreden over de kwaliteit en toepasbaarheid.


Wat vind jij? Praat mee...