NK Zaal (M): HDM O18, Hurley O16 en HDM O14 kampioen

HDM Meisjes Onder 18 is het zesde en laatste team dat zondag in Den Haag een landstitel heeft gepakt. De thuisploeg won in hun finale van Kampong, dat vier minuten voor tijd een strafbal miste: 2-1.

MO18: HDM – Kampong  2-1
De zaal in Den Haag was even muisstil toen vier minuten voor het einde van de laatste finale de bal op de stip lag. De vele Haagse fans hielden – met 2-1 stand op de borden – hun adem in, toen Iris de Kemp aanlegde voor Kampong. De aanvaller pushte de bal tegen keepster Laila Dierkens Schuttevaer van HDM, die daarmee voorkwam dat het duel uitdraaide op shoot-outs.

Vlak daarvoor had Lily Smeeman Kampong teruggebracht in de wedstrijd, door vijf minuten voor het einde voor de 2-1 te zorgen. Het was een opleving die vrij laat kwam. HDM had het grootste deel van de wedstrijd weinig problemen met de tegenstanders uit Utrecht. De ploeg uit Den Haag kwam al na vijf minuten op voorsprong uit hun eerste corner. Een kwartier na die rake sleep van Milou Klein, verdubbelde Liesje Crombag de score.

Het bleek uiteindelijk genoeg om voor de derde Haagse titel van de dag te zorgen. Ook Jongens O14 en Meisjes 014 van HDM pakten de hoofdprijs.

MO16: Hurley* – Rotterdam 0-0 (Hurley wint na shoot-outs)
Hij paste precies, de laatste shoot-out van Laurien Bloys. Achter haar renden de andere meiden van Hurley al richting de cirkel. Zij wisten al genoeg: time to party. En dat in een finale waarin ze absoluut niet de betere kansen hadden. Rotterdam dicteerde en regisseerde, maar vergat het af te maken.

Rotterdam had ook pech dat Hurley een formidabele keeper in het doel had staat. Livia Otto keepte de wedstrijd van haar leven en stopte alles wat er op haar afkwam. Zo ook de strafbal die de Rotterdamse goalgetter Julie Klop nam aan het eind van de eerste helft. Na rust kreeg Rotterdam drie strafcorners, die allemaal geen resultaat opleverden.

Hurley wachtte af, kreeg geen grote kansen, maar kreeg wel steeds meer vertrouwen. De tijd tikte weg in het voordeel van de Amsterdamsen, die de morele winnaar waren toen het na veertig minuten 0-0 stond. Ook in de shoot-outs blonk Otto uit door een Rotterdamse inzet te verijdelen. Vlak daarna pushte Bloys binnen en belandde het goud in Amsterdam.

MO14: SCHC – HDM 2-3
Op het tandvlees boog SCHC tegen HDM een 2-0 achterstand om naar 2-2. Maar uiteindelijk was het HDM-speelster Yara Akkerman die de wedstrijd besliste (2-3), vijf minuten voor tijd. Uitzinnig van vreugde vierde het HDM-kamp het veroveren van de landstitel.

Akkerman speelde een geweldige wedstrijd. Prachtig was het doelpunt waarmee zij de score opende. Met een fraaie beweging speelde ze eerst haar mandekker uit. Vervolgens soleerde ze tussen drie verdedigers van SCHC door en rondde ze knap af. De verdediging van SCHC werd flink te kijk gezet.

Na een raak gepushte strafcorner van Nikki Lemaire kwam HDM met 2-0 voor. SCHC-speelster Mette de Vin scoorde vervolgens twee keer achter elkaar, waarmee de stand weer in evenwicht was. Voorzichtig tikte de klok richting shoot-outs. Maar met haar tweede doelpunt besliste Akkerman de NK-finale alsnog in de reguliere speeltijd, in het voordeel van HDM.

Het verdriet is groot bij SCHC MO14 na het verlies tegen HDM MO14.