Oranje-Rood MC1 wint titel ten koste van hdm

Oranje-Rood MC1 heeft de Nederlandse titel in de zaal veroverd. In de finale in Topsportcentrum Rotterdam werd zaterdag hdm met 3-1 verslagen.

Met drie doelpunten, waarvan twee uit een strafcorner, was Phéline Vos onbetwist de speelster van de finale. Met haar witte haarband en paardenstaart heeft Vos veel weg van Yibbi Jansen, de international en voormalige speelster van Oranje-Rood.

Oranje-Rood opent score

De eerste kansen in de finale van Meisjes C waren voor hdm, maar het was Oranje-Rood dat de score opende. Nadat Margje van der Loo haar inzet zag gestopt door hdm-keepster Carlijn van Koolwijk kreeg de Haagse ploeg de bal niet goed weg. Het leverde Oranje-Rood de eerste strafcorner van de wedstrijd op. Vos pushte de bal binnen.

Foto: Willem Vernes

Na het openingsdoelpunt kregen beide ploegen kansen op een treffer. Een schot van Puck Visser werd uit de hoek gedoken door hdm-keepster Van Koolwijk. De Haagse ploeg kreeg drie strafcorners, waarvan de laatste prachtig in de bovenhoek werd gepusht door Dymph Luttge.

De beslissing

Oranje-Rood begon sterk aan de tweede helft. Een schot van Margje van der Loo werd van de lijn gehaald en een corner van Vos ging maar net naast. Vos was even later wel succesvol. Ze nam snel de vrije slag en schoof de bal in de lange hoek in het hdm-doel: 2-1. Daarna zette Vos uit een corner ook de 3-1 op het bord.

Het was de beslissing in de finale waarin hdm slechts een paar kleine kansjes kreeg op een doelpunt. Ook het wisselen van keepster Van Koolwijk voor een extra veldspeelster leverde niets op, waardoor Oranje-Rood zich tot Nederlands zaalkampioen kroonde.

 
Foto: Willem Vernes


Wat vind jij? Praat mee...