O16: finaleplaatsen voor Pinoké, Den Bosch, HDM en Hurley

De jongens O16 van Den Bosch en Pinoké hebben zich zaterdag ten koste van Xenios en Klein Zwitserland geplaatst voor de finale van het NK Zaal. Bij de meisjes O16 trakteerde HDM Zwolle op een grote nederlaag en was Hurley net te sterk voor Klein Zwitserland.

JO16: KZ – Pinoké* 1-1 (2-3 shoot-outs)
Pinoké heeft in Den Haag de finale gehaald van het NK Zaal bij de Jongens O16. In de halve eindstrijd werd Klein Zwitserland na shoot-outs verslagen. In de reguliere speeltijd kwam Pinoké vlak voor rust op voorsprong via Yannick van Heemskerck van Beest. Die achterstand maakte Klein Zwitserland na de pauze ongedaan door een treffer van Rijk Vos. Daarna scoorden beide ploegen niet meer waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen. Daarin waren de spelers van Pinoké net iets beter dan die van Klein Zwitserland.

Kijk hier de halve finale KZ-Pinoké terug

JO16: Den Bosch – Xenios 8-4
In Topsportcentrum Rotterdam kwam Xenios in de eerste helft tot drie keer toe op voorsprong via treffers van Bas Diepenbach (0-1), Jelle Scholtes (1-2) en Justin van Gelder (2-3), maar slaagde er maar niet in een grotere marge te realiseren met hun Bossche tegenstander.

JO16 van Den Bosch. Foto: Frank Reelick

Na de 3-3 keerde Den Bosch de wedstrijd volledig om, mede door twee treffers van aanvoerder Marijn van Staa en twee van Pelle de Ruiter. Na de laatste twee Bossche treffers (de 7-4 van Van Staa en 8-4 van Olivier Hondelink) was het verzet van Xenios defenitief gebroken in deze doelpuntrijke halve finale. Den Bosch staat morgen in Rotterdam in de finale tegen de winnaar van het duel tussen Klein Zwitserland en Pinoké.

Kijk hier de halve finale Den Bosch-Xenios terug

MO16: Hurley – Klein Zwitserland 4-3
Met een 4-3 zege op Klein Zwitserland heeft Hurley in Den Haag de finale van het NK Zaal bereikt. Na een snelle 2-0 voorsprong via Faye Meijer en Keke Sluiter zette na rust Sluiter met haar tweede doelpunt Hurley op 3-1 na een tegendoelpunt van Ana Scheffer. Maar een foutieve wissel aan de kant van de Amstelveense ploeg bracht de spanning terug in de wedstrijd.

In overtal zette Klein Zwitserland aan, maar het was Hurley dat in de counter via Carlijn Seller de 4-1 op het bord zette. In de slotfase scoorde Klein Zwitserland nog twee keer (Milou Wouters en Fé van den Berg), maar het was te weinig tijd om de gelijkmaker te forceren.

Kijk hier de halve finale Hurley-KZ terug

MO16: HDM – Zwolle 10-1
De meiden van HDM hebben zich in Rotterdam met overmacht geplaatst voor de finale van het NK Zaal bij de O16. In een eenzijdige halve finale maakte de Haagse ploeg korte metten met Zwolle: 10-1. Al binnen tien minuten had HDM een ruime 3-0 voorsprong te pakken, die geen moment in gevaar kwam.

Blijdschap bij HDM na wéér een doelpunt tegen Zwolle. Foto: Bart Scheulderman

Na de tegentreffer van Ellemeike Visser leek Zwolle op 3-2 te komen, maar die treffer werd afgekeurd. In de tegenstoot sloeg HDM genadeloos toe: het werd 4-1 en dat was de genadeklap voor Zwolle. Bij HDM maakte Roos Alkemade vier doelpunten. Yara Akkerman was goed voor drie Haagse treffers. HDM staat morgen in Rotterdam in de finale tegenover Hurley.