Onwerkelijk gevoel bij Lisa van Baaren na promotie Rotterdam

Heel even kreeg Lisa van Baaren een flashback naar vorig seizoen. Toen liepen de hockeysters van Rotterdam in de laatste wedstrijd van de nacompetitie promotie naar de Hoofdklasse Zaal mis. En ook zondag leek in Topsportcentrum Rotterdam zich een zelfde scenario te ontwikkelen nadat Rotterdam in het laatste duel had verloren van MOP (5-4).

Een strafbal in de laatste minuut leek de Rotterdammers fataal te worden, maar in de andere zaal deed HGC haar sportieve plicht en versloeg Wageningen met 3-2. Op doelsaldo troefde Rotterdam haar concurrenten MOP en Wageningen af, nadat de drie ploegen in punten gelijk waren geëindigd. Zo keren de havenstedelingen volgend seizoen na twee jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau.

Bloemen voor de hockeysters van Rotterdam na de promotie naar de Hoofdklasse Zaal. Foto: Koen Suyk

In het duel met MOP boog Van Baaren eigenhandig met twee doelpunten snel achter elkaar een 3-2 achterstand om in een voorsprong. Daarmee leek zij de matchwinner te worden, maar MOP sloeg in het slot nog twee keer toe. ‘Toen die strafbal erin zat, dacht ik dat het klaar was. Ik dacht: dit is de mokerslag’, omschrijft Van Baaren haar gevoel. ‘En toen hoorde ik opeens dat we waren gepromoveerd. Het is nu vooral een beetje onwerkelijk.’

Zenuwen

‘Op een gegeven moment gaan ze zonder keeper spelen en vol drukken. Dan komen toch de zenuwen. Zij doen het goed en ik moet zeggen: het waren ook mooie doelpunten van MOP. Ja, misschien zijn zij iets meer ervaren. Maar ik ben blij dat het genoeg was.’

De marge was precies genoeg, maar de bevestiging van de promotie naar de Hoofdklasse liet na het laatste fluitsignaal van het duel met MOP even op zich wachten, want wat was het resultaat in de andere hal? Het verlossende antwoord of beter gezegd oerkreet kwam van Rotterdam-coach Brian Vervoort die aan alle onzekerheid een einde maakte. ‘We zijn gepromoveerd!’ Schreeuwde Vervoort met de handen in de lucht door Topsporthal 1. Zijn uitroep werd door zijn speelsters met een luide juichkreet beantwoord.

Blije gezichten bij Rotterdam na de promotie naar de Hoofdklasse Zaal. Foto: Koen Suyk

Wachten op nieuwe kans

Het drama van vorig seizoen was in een klap vergeten. Toen ging het op het beslissende moment mis. Een overwinning op Pinoké in de laatste wedstrijd van de nacompetitie zou een ticket voor de Hoofdklasse Zaal opleveren. Rotterdam leidde met 2-1, maar Pinoké maakte gelijk. Met nul seconden op de klok mochten de Rotterdammers nog twee strafcorners nemen. De verdediging van Pinoké gaf geen krimp, waardoor Rotterdam een jaar moest wachten op een nieuwe kans.

En die kans kwam zondag. De ploeg pakte de mogelijkheid met beide handen aan, hoewel de resultaten op de laatste dag van de zaalcompetitie niet echt overtuigend waren. Nadat Rotterdam de nacompetitie opende met een 5-2 zege op Wageningen werd vervolgens verloren van HGC (4-2) en dus MOP (5-4).

Nou ja, een beetje geluk mag toch ook wel een keer? Lisa van Baaren

‘Vorig jaar was het net niet’, gaat Van Baaren verder. ‘En nu met de strafbal: het zal toch niet? Ik kreeg een korte flashback naar vorig jaar. Het is toch een gek gevoel om maar een keer te winnen en dan toch te promoveren. Nou ja, een beetje geluk mag toch ook wel een keer?’


3 Reacties

 1. papi1234

  Wat een ontzettend saai stuk!

  1. robboomsma

   Lekker positief 👍🏼👍🏼😉

 2. rudi wortmann

  niks mis mee. prima dat hockey.nl met dit soort artikelen reclame maakt voor en met het hockey.


Wat vind jij? Praat mee...