Oranje-Rood en Schaerweijde naar NK Zaal finale meisjes C

De meisjes van Oranje-Rood en Schaerweijde hebben zich zaterdag geplaatst voor de C-finale van het Nederlands Kampioenschap Zaal, dat zaterdag 3 februari in Topsportcentrum Rotterdam wordt gehouden. Oranje-Rood was in de ene halve finale met 3-0 te sterk voor hdm. In de andere halve finale won Schaerweijde met 4-2 van Huizen.

In de beslissende wedstrijden voor volle tribunes in sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem lieten Oranje-Rood, Huizen, Schaerweijde en hdm zien dat ze met recht in de kruisfinales stonden. De vier ploegen speelden uitstekend hockey. Hoewel de uitslagen uiteindelijk duidelijk waren, bleken de krachtsverschillen in de halve finales gering.

Blijdschap bij Oranje-Rood na het bereiken van de NK Zaal finale. Foto: John Voermans

Oranje-Rood sloeg haar slag tegen hdm aan het einde van de eerste en begin van de tweede helft door treffers van Philine Janssen en Flore de Knegt. Na een half uur spelen bepaalde Fréderique van Cleef de eindstand op 3-0.

Meisjes C1 van Oranje-Rood tegen hdm. Foto: John Voermans

In de halve finale tussen Schaerweijde en Huizen ging het in de score ook lange tijd gelijk op. Schaerweijde kwam twee keer op voorsprong (1-0 Noor van den Nieuwenhof, 2-0 Lisa Bele), maar Huizen toonde veerkracht en kwam terug tot 2-2 door doelpunten van Mette Kortland en Sam Luttmer (uit een strafcorner). Pas na de 3-2 door de tweede treffer van Lisa Bele brak het verzet van Huizen. Noa van der Hurk maakte er vervolgens nog 4-2 van. Huizen deed verwoede pogingen om de aansluitingstreffer te scoren, maar kwam niet door defensie van de Zeister formatie die wordt gecoacht door oud-international Suzan Van der Wielen-Veen.

Een fanatieke strijd bij Schaerweijde tegen Huizen. Foto: John Voermans

Uitslagen en Standen Meisjes C

Bekijk hieronder de uitslagen en eindstanden in de poules.

Uitslagen

Duels Uitslagen
Oranje-Rood MC1 -Schaerweijde MC1 1-0
Huizen MC1-Amsterdam MC1 3-0
hdm MC1-Huizen MC1 5-2
Wageningen MC1 -Oranje-Rood MC1 3-2
Amsterdam MC1-hdm MC1 2-2
Schaerweijde MC1-Wageningen MC1 4-1
Halve finales
Schaerweijde MC1-Huizen MC1 4-2
hdm MC1-Oranje-Rood MC1 0-3
Schaerweijde en hdm geplaatst voor het NK Zaal op 3 februari.

Eindstanden Poules Meisjes C

Schaerweijde MC1 2 3 4-2
Oranje-Rood MC1 2 3 3-3
Wageningen MC1 2 3 4-6
hdm MC1 2 4 7-4
Huizen MC1 2 3 5-5
Amsterdam MC1 2 1 2-5

Wat vind jij? Praat mee...