Oranje-Rood ontpopt zich in de zaal tot een van de favorieten

Meteen in het eerste jaar na de promotie naar de Hoofdklasse Zaal zijn de vrouwen van Oranje-Rood al uitgegroeid tot een van de beste ploegen van Nederland. Zaterdagmiddag pakten ze een punt in de tegen topper Den Bosch, die ze eigenlijk hadden moeten winnen (2-2).

‘Ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat we het dit seizoen goed zouden doen. Ik heb vorig jaar ook met Dames 1 in de zaal gespeeld en het team is grotendeels hetzelfde gebleven. We hebben een supergoed team’, zegt de 18-jarige Lisa Post, die afgelopen week te horen kreeg dat ze tot de EK-selectie van de Oranje Dames Zaal behoort.

Lisa Post gevangen tussen drie speelsters van Den Bosch. Foto: Willem Vernes

De verhoudingen in de competitie kunnen volgende week zomaar weer omslaan

Onder leiding van Donja Zwinkels greep Oranje-Rood de macht in de eerste helft van de wedstrijd tegen Den Bosch. De acties van de spits zijn een genot om naar te kijken en met een goede pass vanaf links gaf Zwinkels de bal op Laura Nunnink, die van dichtbij simpel kon binnentikken: 1-0.

Een minuut later maakte Maud Renders de 2-0. Een prima tussenstand voor Oranje-Rood, zeker tegen Den Bosch, de ploeg die met Frédérique Matla en Lieke Hulsen over twee uitmuntende zaalhockeyers beschikt. Volgende week stappen zij voor de trainingsstage met de Oranje Dames het vliegtuig naar de Verenigde Staten in. Oranje-Rood raakt naast strafcornerspecialist Yibbi Jansen ook Laura Nunnink kwijt, waardoor de verhoudingen in de competitie zomaar weer kunnen omslaan.

Sanne Koolen in actie voor Den Bosch. Foto: Willem Vernes

‘Het lijkt me supergaaf om het NK Zaal te spelen’

Een uitbraak van Zwinkels leidde uiteindelijk niet tot de 3-0, waarna de Eindhovenaren Den Bosch terug in de wedstrijd lieten keren. Allereerst was het Sian Keil die via een strafbal een uitgelezen kans kreeg, maar zij pushte tegen keepster Larissa Meijer aan. Het was al de vierde strafbal die Den Bosch dit zaalseizoen miste.

In de tweede helft maakte Frédérique Matla alsnog de 2-1 en zette Lieke Hulsen in de laatste minuut de gelijkmaker op het scorebord. Post: ‘We hadden in het begin van de wedstrijd de 3-0 maken. Toch mogen we niet klagen. Het gaat goed. We willen zo hoog mogelijk eindigen en het lijkt me supergaaf om het NK Zaal te spelen. Ik heb er vertrouwen in dat dat lukt.’

 


Wat vind jij? Praat mee...