Oranje zaalhockeydames oefenen tegen jongens A-teams

In aanloop naar het EK Indoor in Minsk eind januari 2016, spelen de Oranje zaalhockeydames verschillende oefenwedstrijden. Woensdag stonden er maar liefst 4 duels tegen A-jongens op het programma: de uitdagers in de zaal waren Push A1, Hurley A1, Bloemendaal A1 en Ring Pass A1. De dames speelden telkens 2 keer 15 minuten.

De jongens uit Breda hielden knap gelijke tred met de internationals; het werd 3-3. Donja Zwinkels maakte er 2 en Fabienne Roosen scoorde eenmaal.

Tegen Hurley verging het de dames een stuk makkelijker. In de met 6-1 gewonnen wedstrijd maakte Zwinkels wederom 2 goals. De andere doelpunten werden gemaakt door Mila Muyselaar, Ireen van den Assem, Lisanne de Lange en Lieke Hulsen.

Het Nederlands damesteam speelde vervolgens gelijk tegen Bloemendaal. Het werd opnieuw 3-3 met De Lange (2) en Van Wijk als doelpuntenmakers.

De dames eindigden de dag met een goed gevoel. De jongens van Ring Pass waren een maatje te klein: 5-2. Nu was het Lieke van Wijk die 2 keer doel trof. Verder passeerden Hulsen, De Lange en Zwinkels de Delftse keeper.


Wat vind jij? Praat mee...