Oranje zaalhockeydames winnen eerste oefenduel overtuigend

De Oranje zaalhockeydames wonnen in de zaal hun eerste oefenwedstrijd tegen België. Een aantal internationals van de Oranje heren is intussen afgereisd naar Durban. Daar spelen ze in een gelegenheids All Star-team vier wedstrijden tegen Zuid-Afrika.

‘De kop is eraf’, tweette bondscoach van de dames Marieke Dijkstra na de wedstrijd. De Oranje dames wonnen overtuigend met 13-0 van België.

Vierluik

Bij de heren reisde een viertal internationals (Robbert Tigges, Teun Rohof, Sjoerd de Wert en Laurens Goedegebuure) op eigen gelegenheid af naar Durban voor de PSI (Pro Series Indoor). Daar hockeyen ze in een All Stars team met onder andere ook Duitse en Spaanse  internationals 4 wedstrijden tegen het Zuid-Afrikaanse nationale zaalteam. De eerste wedstrijd is inmiddels gespeeld. Die leek het All Stars-team in de zak te hebben bij een 5-2 voorsprong. Zuid-Afrika kwam echter knap terug tot 6-6.

Schermafbeelding 2015-12-11 om 12.23.51

Keeper scoort beslissende strafbal

‘We speelden voor zo’n 2000 man publiek, en de shoot-outs waren top’, vertelt Teun Rohof. Hij versierde in de beslissende shoot-out een strafbal, die werd binnengepusht door de keeper: Laurens Goedegebuure.

IMG_4168

Heerenveen

De mannen spelen nog 3 keer tegen Zuid-Afrika en sluiten zich daarna weer aan bij de Oranje selectie in Heerenveen. Daar spelen de Oranje heren en dames komende dinsdag allebei oefenwedstrijden tegen Polen. Daarvoor zijn nog kaarten te koop.


Wat vind jij? Praat mee...