Oranje Zaalteams winnen van Polen

Dinsdagavond speelden de Oranje Dames en Oranje Heren Zaalteams in Heerenveen een oefenwedstrijd tegen Polen. Eerste wonnen de dames met 7-0 van de Poolse vrouwen. Bij de herenwestrijd was het daarna spannender, het werd 7-5.

Voor de Oranje Dames was Lieke Hulsen 3 keer trefzeker en Kiki van Wijk scoorde tweemaal. Mila Muyselaar en Frederique Matla zorgden voor de andere doelpunten. Bij de Oranje Heren scoorden Timmo Kranstauber, Robbert van de Peppel (2 x), Thijs van Dam en Caspar van Dijk. Toen Polen vervolgens terug was gekomen tot 5-5, sleepten Floris Wortelboer en Marlon Landburg de Oranje-zege toch over de streep.

Bij de Oranje heren keken de zaalhockey-internationals Tigges, Rohof en doelman Goedegebuure vanaf de tribune toe. Zij waren nog aan het bijkomen van de reis die ze naar Zuid-Afrika maakten.

Op de oefenduels, die in het teken staan van de voorbereiding op de Europees Kampioenschappen Indoor die in januari plaatsvinden, kwamen 1250 enthousiaste hockeyfans af. En ja, die willen allemaal een handtekening.

fc3f1a846b3fa89b793a8ce3bbc89703

Woensdag en donderdag staan er opnieuw oefenduels tegen Polen op het programma.


Wat vind jij? Praat mee...