Oud-wereldkampioenen op spelerslijst Topklasse Zaal

De bal rolt inmiddels in de zaal. Zoals altijd werpen we een blik op de spelerslijsten die de KNHB heeft gepubliceerd. Dat levert namelijk altijd wel een aantal verrassingen op. Zoals de lijst van de Topklasse Zaal met onder meer vijf voormalig wereldkampioenen, een zilveren olympische medaillewinnares, een Oekraïense international en een commissaris tophockey.

Het viertal Caspar van Dijk, Max Sweering, Sjoerd de Wert en Laurens Goedegebuure won in 2015 met Oranje in Leipzig de zaalwereldtitel. Van Dijk komt dit seizoen tussen de balken uit voor Naarden. Sweering was vorig seizoen nog actief voor vice-zaalkampioen Amsterdam en speelt nu voor het naar de Topklasse gedegradeerde SCHC. De Wert staat bijna traditiegetrouw op de lijst bij Kampong, dat vorig seizoen eveneens degradeerde uit de Hoofdklasse. Keeper Laurens Goedegebuure staat als derde keeper op de lijst van Klein Zwitserland.

Bij de Haagse club maakt naast onder meer Marco Miltkau ook Lucas Middendorp deel uit van de zaalselectie. Afgelopen seizoen speelde hij voor hoofdklasser Cartouche en was Middendorp voor de Oranje Heren Zaal actief op het EK (brons) en WK (zilver)

Ook andere voormalige zaalinternationals staan op de lijst. Huizen heeft de beschikking over Vincent van de Peppel. De keeper won in 2010 brons op het EK. SCHC-keeper Matthijs Odekerken veroverde met Oranje EK-goud in de B-divisie (2018). Bram van Battum (Kampong) pakte brons op het EK van 2022.

Lucas Middendorp in actie voor de Oranje Heren Zaal tegen België tijdens het WK Zaal in het Zuid-Afrikaanse Pretoria. Foto: WorldSportPics/Frank Uijlenbroek

Bij Bloemendaal prijkt de naam van tophockeycommissaris Michiel Hilders als tweede doelman op de lijst. 21-voudig international Tristan Algera komt uit voor IJssel en Wouter van Battum, inderdaad de broer van Bram en Thomas, speelt voor Houten.

Dames

Bij de dames in de Topklasse zien we Willemijn Kuis-Bos op de lijst van Groningen. In 2017 stond ze met de Groningse formatie in de verloren NK-finale van 2017. In totaal speelde ze 106 interlands met onder meer WK- en EK-goud én zilver op de Spelen van Rio in 2016.

25-voudig zaalinternational Adinda Boeren staat als keepster op de lijst bij Wageningen. Met Oranje Zaal won ze zowel goud op het EK (2014) en WK (2015). Almere heeft de beschikking over een international van Oekraïne: keepster Kateryna Pokidko. Amber Folmer, spelend op het veld voor derdeklasser Lelystad, keert in de zaal terug bij Huizen en voormalig Duits international Julia Müller neemt de stick ter hand voor Laren.

Julia Müller in het shirt van Laren. Foto: Willem Vernes

Bekijk de spelerslijsten Topklasse Zaal district MN NO NH Seizoen 2023-2024

Bekijk de spelerslijsten Topklasse Zaal district ZH en ZN Seizoen 2023-2024


Wat vind jij? Praat mee...